Surprinşi la braconaj pe un fond al Direcţiei Silvice Dolj

0
224

Trei bărbaţi care se aflau la vânătoare în mod ilegal sâmbătă noaptea, au fost depistaţi de jandarmii doljeni în urma unei acţiuni pentru prevenirea braconajului cinegetic.

Cei trei au fost identificaţi în jurul orei 00.30, pe fondul de vânătoare nr. 31 Panaghia, şi au atras atenţia echipajului de jandarmi prin utilizarea unui dispozitiv tip proiector, în încercarea de a prinde vânatul existent în zonă, la adăpostul intunericului.

La controlul autoturismului au fost găsite un proiector şi o armă de vânătoare cu 10 cartuşe cal. 12 mm, iar în urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că, deşi unul dintre bărbaţi deţinea permis legal pentru arma de vânătoare, aceştia nu îşi justificau prezenţa pe fondul de vânătoare nr. 31 Panaghia deoarece nu deţineau autorizaţie de vânătoare legală pentru fondul respectiv.

Persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vânătoarea pe un alt fond cinegetic decât cel pe care vânătorul este autorizat să vâneze”, „vânătoarea la lumina farurilor sau a dispozitivelor de iluminare” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, respectiv art. 342 CP, documente ce au fost înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor.