Creştere a înmatriculărilor de autovehicule, în acest an,în Dolj

0
87

De la începutul acestui an, în Dolj a crescut cu aproximativ 15% rata de înmatriculare a autovehiculelor, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. De asemenea, şi Parcul auto a crescut foarte mult, la nivel judeţean, fiind , în prezent , aproape de 300.000 de autovehicule înregistrate, indiferent de categorie. Creşterea este pusă în legătură directă şi cu pandemia de COVID – 19, dar şi cu dezvoltarea digitalizării serviciilor, astfel încât doritorii nu mai trebuie să stea la cozi interminabile, totul putând fi făcut online.

Conform statisticilor oferite de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor (SPCRPCIV) Dolj, pe 21 septembrie 2021 erau raportate aproape 33.000 de înmatriculări, o creştere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. “Creşterea o considerăm în baza unor factori diverşi. Unul ar fi Programul “Rabla”, altul pandemia, oamenii fiind mult mai sensibili în ceea ce priveşte sănătatea lor şi a familiilor, altul digitalizarea serviciilor oferite de serviciul nostru. De asemenea, Parcul auto din judeţ a ajuns, în prezent, la aproximativ 300.000 de vehicule , faţă de cca. 276.000 anul trecut. Cele mai multe dintre ele sunt autoturisme – 237.000, urmând autoutilitarele – 31.000 şi remorcile aproape 10.500″, a precizat comisar – şef Maria Vasile, şef al SPCRPCIV Dolj.

Serviciile online, preocupare majoră

Îmbucurător este că numărul autoturismelor venite din Marea Britanie a scăzut foarte multforte puţine fiind venite din spaţiul respectiv, iar acele fiind înainte de 1 ianuarie 2021. De asemenea, din totalul de înmatriculări noi aproape jumătate sunt la prima procedură de acest fel, iar ceilalţi sunt din România dar s-a schimbat proprietarul maşinii. “Din cauza pandemiei, am văzut un interes crescând pentru noi înmatriculări de autovehicule, foarte multe persoane preferând să-şi cumpere maşini, pentru a evita riscul de îmbolnăvire, evitând aglomeraţia, mai ales în transportul în comun. de asemenea, Programul “Rabla” şi-a arătat rezultatele şi, iar ceva foarte bun este că avem înmatriculări din ce în ce mai multe pentru autovehiculele hibrid sau electrice. O preocupare pentru noi a fost şi pe dezvoltarea serviciilor online, inclusiv radierile putând fi făcute astfel, prin colaborarea cu firmele de dezmembrări auto. De asemenea plăţile pot fi plătite tot online, iar de câteva zile inclusiv plăcuţele de înmatriculare au acelaşi regim de plată “, a mai spus Maria Vasile (foto).