Festivalul Internaţional „Elena Teodorini” va începe duminică

0
92

În perioada 1 octombrie – 12 noiembrie, Opera Română Craiova va organiza ediţia a XV-a a Festivalului Internaţional „Elena Teodorini”, care cuprinde 16 evenimente importante, ce vor prilejui iubitorilor muzicii tot atâtea ocazii de a asculta nume de referinţă ale artei lirice şi titluri de operă în primă audiţie pe scenele de spectacol din Craiova.

Printre invitaţi se numără Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău, care va fi prezent cu spectacolul de operă „Dama de pică” şi celebrul balet  „Spărgătorul de nuci”. Un alt invitat de marcă al festivalului este Teatrul Naţional din Novi Sad (Serbia), care va aduce în Craiova „Omnibus Opera”, iar „Haeretica for Skaramacay”, spectacol de dans contemporan, este semnat de Skaramacay Art Factory (Italia), companie aclamată pe importante scene ale lumii.

Pe lângă organizarea unui masterclass susţinut de soprana Nicoleta Ardelean, Opera Română Craiova prezintă cele mai îndrăgite spectacole din repertoriu, precum şi, în premieră pe scenele din Oltenia, actul al II-lea din „Tristan şi Isolda”, operă în concert. Reprezentaţiile includ în distribuţii nume mari ale liricii europene, invitat special al festivalului fiind tenorul britanic Ian Storey, pentru prima dată în România.