IGSU cere românilor să nu sune la 112 pentru a anunţa defecţiuni ale sistemului RO-ALERT

0
400
9776549 – bell

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face apel la populaţie să nu sune la 112 pentru a semnala eventuale deficienţe în cadrul testării sistemului RO-ALERT şi atrage atenţia că dezactivarea opţiunii de primire a mesajelor nu este recomandată.

În cursul acestei dimineţi, în urma transmiterii mesajelor de avertizare RO-ALERT către populaţie, în mai multe zone din ţară, au fost sesizate atât cazuri de primire multiplă a respectivului mesaj, cât şi de modificare a textului transmis (separare cuvinte, introducerea literelor „ro” în corpul textului), anunţă IGSU.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă spune că aceste teste au rolul de a identifica eventualele erori ale sistemului care nu pot fi remediate pe timpul producerii unei situaţii de urgenţă reală.

Perioada alocată testelor este până la data de 30 iulie, iar în cazul persistenţei unor erori aceasta ar putea fi prelungită, urmând a comunica public intervalul alocat verificării Sistemului RO-ALERT. (Mediafax)