Cetăţenii din Popeşti-Leordeni s-au simţit rău şi au sunat la 112 după dezinsecţia anti-tânţari

0
392

Mai mulţi cetăţeni care locuiesc în oraşul Popeşti-Leordeni din Ilfov au sunat la 112, joi noapte, pentru că s-au simţit rău după ce autorităţile au împrăştiat substanţe împotriva ţânţarilor. Viceprimarul spune că au fost făcute teste, nefiind depăşite valorile normale.

„Nu a fost nicio gazare. Am primit de la institut, cei care s-au ocupat, că totul este în parametrii legali, este conform. Consiliul Judeţean organizează dezinsecţia pentru ţânţari, Primăria este doar beneficiar. (…) Au venit pe străzi cu tunul de stropit şi în zona nouă, pe strada Oituz. Anumiţi cetăţeni au făcut sesizare că se simt rău, că tuşesc, că îi mănâncă pielea. La 12 noaptea, m-au sunat de la poliţie, de peste tot. Am sunat băieţii, au plecat din zona respectivă s-au dus în altă zonă”, a declarat viceprimarul din Popeşti-Leordeni (judeţul Ilfov), Constantin Mitran.

După scurt timp, mai multe echipaje de la ISU şi o autospecială de cercetare CBRN (destinată intervenţiei in cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice si radiologice) au efectuat teste, iar rezultatele arată că nu au fost depăşite valorile normale, potrivit unor surse. În total, şapte apeluri la 112 efectuate joi noapte au vizat reclamaţiile privind tratamentele împotriva ţânţarilor.

În urmă cu două zile, un alt incident a avut loc în Timişoara, unde mai mulţi oameni care se aflau în Piaţa Libertăţii, situată în centrul oraşului, au fost „gazaţi” de doi angajaţi ai firmei de dezinsecţie care au început să stropească cu substanţe pentru combaterea insectelor fără a-i avertiza, lăsând în urma lor o ceaţă densă. (Mediafax)