Craiova trebuie să rezolve acasă calificarea

0
383

Universitatea Craiova a remizat la Gyor, contra lui Honved, iar calificarea pentru duelul cu AEK Atena se va decide în Bănie. Ungurii sunt antrenaţi de un italian, care a simţit că echipa sa este inferioară oltenilor şi s-a blocat  din start, sperând la nişte contraatacuri ca în dubla cu balticii de la Zalgiris. Papură şi ai săi au văzut meciurile cu lituanienii şi s-au temut de contre, dar parcă prea mult, fiindcă Honved a părut o echipă mai modestă decât azerii de la Sabaill, doar cu un antrenor decent şi cu nişte jucători mult mai agresivi. La Gyor, atmosfera a fost dominată de galeria de 300 de olteni, urmaşii lui Ferenc Puşkaş replicând slab atât în tribune, cât şi pe teren. În atac l-au avut pe fostul atacant de la Liverpool, N’Gog, dar francezul abia a atins o dată mingea până să părăsească terenul, e adevărat, la singura ocazie a gazdelor. Craiova a părut net superioară ca potenţial, dar fără zvâc, deşi galeria a împins-o cât a putut spre poarta adversă, neameninţată de oamenii lui Papură. Meciul a fost mult mai slab decât se anunţa. Unica ocazie serioasă a meciului a fost cea a lui Bărbuţ, la centrarea lui Roman, în repriza secundă, dar şutul n-a prins poarta. Bancu şi Vătăjelu au încercat şi ei butul advers, dar nu cu piciorul de bază. Abia la ultima fază a meciului au  mai forţat craiovenii golul care li se cuvenea, dar Kelic a reluat peste poartă cu capul.

Stewarzii de pe stadion erau fani Ferencvarsos

Cei 300 de fani ai Ştiinţei au creat o atmosferă fantastică pe arena din Gyor, dar când galeria olteană a ajuns la stadion au fost ceva incidente. Nu ultraşii lui Honved i-au ameninţat pe fanii din Bănie, ci chiar stewarzii de la stadion, care s-au declarat fani Ferencvaros şi i-au provocat pe olteni la un fair-fight, ungurii fiind ajutaţi de galeria polonezilor de la Lech Poznan. Craiovenii s-au încăierat cu stewarzii, iar aceştia au replicat având arsenalul din dotare. Până la urma, galeria Craiovei, venită în număr destul de mare în Ungaria, a intrat pe stadion şi nu au mai fost probleme.

Honved Budapesta: Levkovich – Uzoma, Batik, Kamber, Lovric (Niba, min. 75), Kukoc – Gazdag, Kesztyus, Bano Szabo – N’Gog (Cipf, min. 81), Moutari (Kulach, min. 66). Antrenor: Giuseppe Sannino.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Martic 5, Kelic 6, Acka 6, Bancu 5 – Cicâldău 5 (Constantin, min. 90), Mateiu 5, Qaka 4 (Ivanov, min. 65) 4 – Bărbuț 6, Fortes 3 (Roman min. 46) 6, Vătăjelu 5. Antrenor: Corneliu Papură.

Arbitru: Kevin Clancy. Arbitri asistenți: Graeme Stewart, Sean Carr; Euan Anderson (toți din Scoția)