Craiovean încătuşat pentru şantajarea fostului patron

0
72

Un craiovean în vârstă de 30 de ani, a ajuns în arestul IPJ Dolj, miercuri seara, fiind reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de şantaj. Acesta i-a cerut fostului patron 1.000 de lei ca să nu facă publice înregistrări compromiţătoare legate de activitatea firmei, iar poliţiştii l-au prins în flagrant, cu banii, la Cofetăria „Parc” de pe bulevardul „1 Mai” din municipiu. Ieri după-amiază, procurorul de caz din cadrul parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus faţă de inculpat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, pe 13 iunie a.c. Gheorghe Manea, de 68 de ani, din Craiova, administrator al unei societăţi comerciale din municipiu, a sesizat poliţiştilor craioveni din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova faptul că Aurelian Slăvoiu, de 30 de ani, din Craiova, care a fost angajat în probe, timp de aproximativ două săptămâni, la societatea respectivă, îl ameninţă cu transmiterea către mass-media a unor înregistrări audio-video compromiţătoare legate de activitatea comercială a firmei dacă nu i se remite suma de 1.000 lei.

Din câte spun poliţiştii, înregistrările respective vizează certuri între angajat şi patron legate de modul de salarizare şi de obligaţiile angajatului, care urma să fie încadrat pe postul de şofer gestionar, având misiunea de a distribui prin oraş produsele de patiserie ale firmei şi încasarea banilor. De altfel, tocmai din cauza certurilor dintre cei doi, patronul nu i-a mai încheiat documentele de angajare lui Aurelian Slăvoiu. Astfel, în cursul zilei de miercuri, în baza denunţului şi a probatoriului administrat, împreună cu ofiţeri specialişti din cadrul Serviciului de Operaţiuni Speciale Craiova, poliţiştii Secţiei 2 Craiova au organizat prinderea în flagrant a suspectului, la cofetăria din zona Parcului „Nicolae Romanescu”.

Craioveanul de 30 de ani a fost prins cu banii primiţi de la fostul patron, a fost dus la sediul subunităţii pentru audieri, fiind reţinut pe baza de ordonanţă pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj şi a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj. Ieri după-amiază a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, procurorul de caz dispunând faţă de el măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, timp în care nu are voie să depăşească limita teritorială a judeţului Dolj.