Elena Udrea: “Klaus Iohannis a falsificat semnăturile pentru campania din 2015. Nu semna nimeni pentru el”

0
218

Elena Udrea a comentat, ieri, demersul asociaţiei “Iniţiativa România”, care a făcut un denunţ penal la DNA, împotriva candidaţilor la Primăria Bucureşti, printre care şi Robert Turcescu. Potrivit asociaţiei, “există suspiciuni că o parte din semnături sunt false”. Udrea a spus că dacă cei din PNL au putut să falsifice semnături pentru Klaus Iohannis, în 2015, atunci poate şi Robert Turcescu.

Eu as compara cu semnaturile stranse de domnul Iohannis, care a batut orice record in aceasta tara. Cred ca a strans ceva de genul a 100.000 de semnaturi pe minut, pentru ca nu semna nimeni pentru domnul Iohannis. Dimpotriva, pe undeva prin Suceava, Iasi, se plateau semnaturi de catre PNL, doar-doar isi va pune cineva semnatura pentru candidatura lui Iohannis. Daca Iohannis a putut, poate si Robert Turcescu“, a declarat Elena Udrea, înainte de a intra în sediul DNA, unde a fost chemată la audieri.

Intrebata daca insinueaza ca Iohannis a falsificat semnaturile, Udrea a raspuns: “Da, insinuez ca da. Nu neaparat Iohannis, ca nu el le-a strans, cei de la partid“.

Contactată telefonic, Elena Udrea a mărturisit că ştie “cazuri concrete” când s-au plătit semnăturile şi s-au mutat de pe un candidat în contul lui Klaus Iohannis.

Eu cunosc cazuri in tara, de organizatii judetene, care nu puteau sa stranga numarul de semnaturi care fusese stabilit de la Bucuresti si atunci au falsificat semnaturile. Au luat semnaturi pe care le stransesera pentru alte candidaturi si le-au transformat in semnaturi pentru domnul Iohannis. Daca va uitati pe internet, sunt si niste fotografii dintr-un birou in care lucrau niste membri de partid, care mutau semnaturile de pe un registru pe altul. Eu stiu cazuri concrete cand s-au platit semnaturile si s-au mutat de pe un candidat la altul“, a spus Elena Udrea..

Întrebată de ce nu a făcut un denunţ sau o contestaţie având în vedere că ştia toate aceste lucruri, Udrea a spus că nu face denunţuri. “Rămân de modă veche”, a conchis ea.