A vrut să achite taxa de pod cu o bancnotă falsă de 100 de euro

0
720
watermark 100 euro
watermark 100 euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Calafat au descoperit un cetăţean bulgar care intenţiona să achite taxa de pod cu o bancnotă falsă de 100 de euro. Bulgarul este acum cercetat penal.

Conform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, sâmbătă seara, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au fost sesizaţi de către un controlor de trafic de la Agenţia de Control şi Încasare Calafat, cu privire la faptul că un cetăţean bulgar a încercat să plătească taxa de pod cu o bancnotă de 100 de euro falsă. În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră s-a constatat faptul că persoana în cauză este cetăţeanul bulgar Kolev P., în vârstă de 51 de ani, iar în urma examinării bancnotei a reieşit că aceasta nu prezintă elementele de siguranţă ale uneia autentice.

Bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnota era falsă şi că a primit-o ca rest în Bulgaria. „Bancnota a fost reţinută pe bază de dovadă, iar în cauză au fost întocmite actele premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de punere în circulaţie de valori falsificate”, a precizat comisar-şef Romică Ivănoiu, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.