Mitriţă a debutat cu assist în tricolor

0
22

Jucătorul Ştiinţei a intrat pe teren în minutul 60 în victoria României cu 2-1 în Israel, în care Bancu a fost integralist

Naţionala României a câştigat primul meci al anului, amicalul disputat la Netanya, scor 2-1 cu Israelul, echipă în faţa căreia pierdusem ultimele 4 întâlniri. În prima repriză, fiecare echipă a avut o mare şansă de a marca, a noastră fiind irosită de Keşeru, care a tras în portar din 6 metri. După pauză, gazdele au introdus un jucător supraponderal, Levy, dar au deschis scorul, prin Hemed, în minutul 60, în urma unor gafe în lanţ ale tricolorilor, începute de Deac şi continuate de Benzar şi Săpunaru. Imediat, Cosmin Contra a efectuat trei schimbări, care au schimbat faţa jocului. Peste 4 minute, unul dintre cei intraţi, Stanciu, a egalat cu un şut de la 25 de metri, în vinclu. Alţi jucători veniţi de pe bancă au construit golul victoriei, în minutul 82, Mitriţă pasând excelent pe culoar, iar Ţucudean l-a executat pe portarul advers cu o scăriţă. Un alt jucător al Universităţii, Nicuşor Bancu, a fost integralist. Cosmin Contra a folosit formula: Niţă 7 – Benzar 5, Săpunaru 6, Grigore 5, Bancu 6 – Pintilii 6 (Anton 73) 6, R. Marin 6 (Cicâldău 83) – Deac 5 (Chipciu 61) 7, Grozav 5 (Mitriţă 61) 8, Budescu 6 (Stanciu 61) 8 – Keşeru 6 (Ţucudean 70) 8.

Despre meci, Cosmin Contra a spus: „A fost o primă repriză pe care am controlat-o, iar israelienii au intrat bine în repriza a doua, dar după înscrierea golului au pierdut din viteză. Jocul s-a schimbat complet de la intrarea celor trei, Stanciu, Mitriţă şi Ţucudean, am dat două goluri, am atacat în continuare. Israel e o echipă bună, pe care în ultimul timp nu reuşisem s-o batem. Am văzut o îmbunătăţire pe plan defensiv pentru Bancu şi nu mi-a fost frică să-l bag. Defensiva a jucat un meci foarte bun, Bancu a făcut un meci bun şi mă bucur pentru asta. Mă bucur că au debutat doi-trei jucători”.

Alex Mitriţă a declarat la final: ”Sunt foarte fericit că am câştigat, s-a văzut că ne-am dăruit, că am avut o atitudine foarte bună. Sunt fericit că am dat o pasă de gol la debut. Îmi doream această convocare, îmi doream să joc pentru echipa naţională mare, chiar dacă am făcut-o de multe ori şi la juniori. M-aş bucura enorm să joc titular acasă la mine, pe Ion Oblemenco, în faţa fanilor Universităţii. Eu nu am avut emoţii la debut, iubesc fotbalul, o fac din plăcere şi din mândrie pentru culori”.

Mâine, de la ora 21.30, România joacă la Craiova, pe „Ion Oblemenco”, un amical  împotriva Suediei.