Solomon a anunţat data la care se va lansa oficial în cursa pentru Primăria Craiova

0
139

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a anunţat, sâmbătă, că îşi va lansa oficial candidatura la alegerile locale pe data de 5 mai, până atunci urmând să se stabilească dacă va candida din partea unei alianţe dintre UNPR şi PD-L sau doar din partea partidului al cărui membru a devenit. Cu o seară în urmă, preşedintele Gabriel Oprea a declarat că Solomon este un „brand” şi că va câştiga fără emoţii Primăria, dar că se poartă negocieri cu liderii PD-L Dolj pentru un candidat comun la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj, mai greu de obţinut. La conferinţa de presă de a doua zi, preşedintele Cristian Diaconescu a recunoscut că există dificultăţi de „armonizare” între cele două partide. 

„Pe 5 mai o să mă lansez oficial în bătălia pentru câştigarea scaunului de primar al Craiovei. Este a patra campanie pe care o susţin, sper să fie câştigătoare ca şi celelalte două şi să continuăm proiectele pe care mi le-am propus pentru că municipiul Craiova merită să devină un oraş european”, a afirmat Antonie Solomon, într-o conferinţă de presă, susţinută sâmbătă la sediul de campanie al UNPR Dolj, din Piaţa Gării.

Solomon a mai spus că doreşte să câştige cu un vot mai mult faţă de contracandidatul său şi că o să aibă o campanie „curată”. „Mai avem încă o lună şi jumătate până la campania electorală, dar campania mea va fi una câştigătoare. Noi nu ne uităm în curtea celor care îşi doresc fotoliul de primar, ci doar în curtea noastră. Vreau să am cu un vot mai mult decât adversarul meu de pe locul al doilea”, a mai declarat acesta.

Gabriel Oprea,

Cu o seară în urmă, din acelaşi sediu de campanie de la Craiova, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a spus că Antonie Solomon este deja un „brand” în capitala Olteniei, că „este foarte iubit de craioveni”, acesta fiind motivul pentru care este convins că va câştiga alegerile. Mai mult, Oprea a declarat că este atât sigur de simpatia de care se bucură actualul primar încât nu va fi influenţat de sondajele care vor urma în această perioadă. „Antonie Solomon este favorit şi va câştiga fără probleme Primăria Craiovei”. Întrebat dacă victoria lui Antonie Solomon ar putea fi condiţionată de o alianţă la nivel local cu PD-L Dolj – care nu este dorită, în acest moment, de conducerea organizaţiei –, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a răspuns că încă se poartă discuţii pe această temă cu liderii democrat-liberalilor doljeni. În aceeaşi seară, şi preşedintele PD-L Dolj, senatorul Radu Berceanu, s-a aflat la Craiova.

Cristian Diaconescu

Diaconescu: „Cred în sensul colaborării la nivel naţional, dar este posibil să existe şi excepţie”

La conferinţa de presă de a doua zi, organizată după reuniunea cu membrii partidului, la prezidiu s-a aflat, alături de primarul Antonie Solomon, preşedintele Cristian Diaconescu. Întrebat cu privire la o posibilă alianţă cu PD-L-ul şi la Dolj, acesta a spus că nu are un răspuns categoric în acest sens, poziţiile celor două formaţiuni fiind „greu de armonizat”. „Nu există un răspuns categoric în acest moment într-un sens sau altul. Noi am lăsat libertatea totală organizaţiilor pentru a se poziţiona şi ţinem foarte mult seama de evaluările dânşilor, dar până nu parcurgem întregul proces de dialog la nivel regional. Sunt situaţii în care poziţiile sunt destul de greu de armonizat, dar există voinţă politică la nivel central pentru o colaborare cât se poate de adecvată, dar fără a afecta mesajul sau identitatea unuia sau altuia dintre partide. Eu cred în sensul colaborării la nivel naţional, dar este posibil să existe şi excepţie, însă nu este nimic anormal în politica ce este cât se poate de dinamică”, a declarat Diaconescu.

Contracandidatul lui Ion Prioteasa, dificil de găsit

Vicepreşedintele UNPR, Gheorghe Bică, a declarat, în schimb, că formaţiunea de la Dolj poartă în continuare discuţii pentru susţinerea unui candidat comun, atât în ceea ce priveşte Primăria Craiova, dar în mod special pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj. Potrivit acestuia, dacă PD-L va accepta o alianţă, UNPR Dolj propune următoarea strategie: să vină cu candidatul pentru Primăria Craiova, iar acesta să fie Antonie Solomon, iar în ceea ce priveşte şefia CJ Dolj să se meargă pe candidatul propus de democrat-liberali. “Avem permanent discuţii cu PD-L Dolj”, a spus acesta. Cu o săptămână în urmă, Antonie Solomon, care a primit şi funcţia de preşedinte al UNPR Craiova, a anunţat că partidul pe care îl reprezintă acum ar avea o listă mare cu pretendenţi care ar fi dornici să intre în cursa electorală, dar a refuzat să dea vreun nume în acest sens. Uneperiştii doljeni au recunoscut şi faptul că e dificil de lansat un candidat pentru CJ Dolj întrucât social-democraţii vin cu un candidat puternic, actualul preşedinte Ion Prioteasa, care se bucură de cea mai mare simpatie în acest moment.