Papură vrea atenţie maximă la debutul în Cupa României

0
165

Antrenorul Ştiinţei, Cornel Papură, speră ca jucătorii săi vor trata cu maximum de seriozitate meciul din Cupa României, cu Progresul Spartac, fiind mulţumit că duelul se dispută în Bănie, mai ales că terenul adversarei este unul sintetic, suprafaţă cu care Cicâldău şi compania nu s-au mai întâlnit de la duelul din 2019, cu Sabail, din Europa League.

“Trebuie să tratăm toate meciurile la fel, indiferent de adversar, altfel putem avea probleme cu orice echipă. Pregătesc toate meciurile la fel, că sunt oficiale, de Cupă, amicale. Jucătorii trebuie să fie concentraţi pentru fiecare joc, ar fi cea mai mare capcană în care am putea cădea, să nu fim atenţi. Este doar pe hârtie diferenţă, doar statistic, dar trebuie să arăţi şi pe teren că este diferenţă între Liga I şi Liga a III-a. În ultima fază a meciului am fost eliminaţi la Iaşi în Cupă, în primăvară, îmi aduc aminte, nu am fost atenţi, după ce abia egalasem. Trebuie să avem obiectiv să câştigăm fiecare meci, ca să câştigi Cupa trebuie să treci de primul tur, aşa că ne gândim numai la acest joc. Vom vedea ce echipă vom alinia, mai e timp. Este un aspect bun că vom juca acasă, mai ales că şi următorul meci, cel de campionat, este tot pe teren propriu, dar şi că în deplasare am fi jucat pe sintetic şi nu este uşor să te adaptezi, am întâlnit această situaţie la Sabail, anul trecut, în Europa League” a declarat Cornel Papură.

Ca antrenor al Ştiinţei, Papură a pierdut ambele meciuri disputate în Cupa României, 0-2 la Viitorul, în returul semifinalei de acum două sezoane, şi 2-3 la Poli Iaşi, în sferturi, în stagiunea trecută.

„Putem mai mult şi trebuie să arătăm mai mult, să speculăm ocaziile, altfel ne va fi greu. Am avut şi 7 jucători pe care n-am putut să-i folosim în meciul trecut. Se vorbea că Botoşaniul a avut probleme, dar ei au avut 2 suspendaţi şi un accidentat, pe când noi am avut 7 jucători pe care nu i-am putut folosi. La Botoşani am avut şi neşansă, un penalty neacordat, gazdele nu au tras niciun şut pe poarta noastră. Cred că principiile sunt aceleaşi, dar momentele jocului diferă de la un antrenor la altul. Cred că am intrat deja pe un ritm bun. Nu le este uşor să se adapteze noilor jucători, dar cred că toţi care sunt aici au valoare să fie aici şi sper să demonstreze asta, unii au concurenţă acerbă, avem jucători de echipă naţională” a declarat Cornel Papură.

Universitatea Craiova joacă în şaisprezecimile Cupei României contra echipei Progresul Spartac 1944 Bucureşti, vineri, de la ora 20.45. Meciul se va disputa în Bănie, pe arena „Ion Oblemenco”, deşi formaţia din Liga a III-a este considerată gazdă.