Poţi învăţa să scrii literatură? Răspunde scriitorul T.O. Bobe

0
54

1Poet şi prozator, autor de scenarii de film şi televiziune, cunoscut mai ales pentru romanul „Cum mi-am petrecut vacanţa de vară”, dar şi pentru „Darul lui Moş Crăciun”, „Contorsionista” şi „Centrifuga”, T.O. Bobe vine astăzi la Craiova, la invitaţia Casei de Cultură „Traian Demetrescu”. La ora 18.00, în Salonul Medieval, T. O. Bobe susţine, în cadrul proiectului „Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoţii Manifestate” (TRADEM), conferinţa cu titlul „Poţi învăţa să scrii literatură?”. Moderator: Cornel Mihai Ungureanu.

T.O. Bobe s-a născut în 1969, la Constanţa, iar în 1995 a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti. A lucrat ca secretar literar la Teatrul Mic din Bucureşti, redactor şi scenarist de televiziune şi copywriter. În anul 2000 a fost bursier la Akademie der Kunste din Berlin, în 2003 şi 2004 – bursier la Akademie Schloss Solitude din Stuttgart, iar în 2006 – bursier ProHelvetia.

„Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoţii Manifestate (TRADEM)” este un proiect lunar al Casei de Cultură „Traian Demetrescu”, iniţiat cu scopul de a promova relaţia dintre cunoaştere, raţiune şi emoţii manifestate prin dialogul cultural-artistic dintre specialişti în diferite domenii şi publicul larg. Întâlnirile se desfăşoară în Salonul Medieval al instituţiei, cu participarea unui invitat din ţară, care a ajuns la nivel de performanţă în domeniul în care activează.