Captură de peste 110 kg marijuana la PTF Calafat

0
54

marijuana 2Echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat a descoperit peste 110 kilograme de marijuana, ascunse într-un spaţiu special amenajat, în cabina unui TIR condus de un cetăţean bulgar de 24 de ani. Şoferul încercase să mascheze mirosul din cabină cu un detergent puternic, însă tocmai acest lucru le-a stârnit suspiciuni oamenilor legii. Captura, TIR-ul şi şoferul au fost preluate de poliţiştii bulgari, care fac cercetări în colaborare cu colegii români pentru a stabili de unde provin drogurile.

marijuanaConform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, marţi, 22 noiembrie a.c., în jurul orei 00.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar G.H., în vârstă de 24 de ani, la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, aparate frigorifice cu destinaţia Germania. Cu ocazia controlului specific, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a sesizat un comportament neobişnuit al conducătorului TIR-ului, manifestat printr-o nervozitate nejustificată. În urma verificării cabinei şoferului, au fost observate urme de detergent praf şi un miros puternic de detergent, care a generat suspiciuni cu privire la existenţa unor bunuri ascunse în interior.

marijuana 1Echipa comună a solicitat organelor vamale bulgare efectuarea unui control asupra autovehiculului cu ajutorul aparaturii Roentgen. În urma scanării automarfarului, au fost observate mai multe colete ascunse, în interiorul cabinei, într-un spaţiu special amenajat prin remodelarea acesteia (aplicarea unor profile metalice între capitonaj şi partea exterioară). Din locul special amenajat, au fost extrase 158 de colete, de diferite mărimi, învelite în folie transparentă şi bandă adezivă de culoare maro, care conţineau o masă vegetală de culoare verde, asemănătoare marijuanei, în cantitate de 110,7 kilograme .

„Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, persoana în cauză, bunurile şi mijlocul de transport au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Dolj, subcomisar Dănuţ Rudăreanu.