Tinerii şi ONU, împreună pentru o lume mai bună

0
53

Ieri, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, „Tineretul ONU – Filiala Craiova”, în parteneriat cu instituţia gazdă, au organizat conferinţa „UN at 71: Gender equality”, un eveniment prin care s-a marcat aniversare a 71 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Naţiunilor Unite.

onu (1) onuÎn urmă cu 71 de ani, la începutul unui an ce avea să aducă sfârşitul celui de-al II-lea război mondial, reprezentanţii Statelor Unite ale Americii, URSS şi Regatului Unit al Marii Britanii s-au întâlnit pentru discuta  reorganizarea lumii. Ceea ce a fost s-a văzut. Oricum, pe 26 iunie 1945, se semnează, la San Francisco, Carta Naţiunilor Unite. Pe 24 octombrie 1945, Carta O.N.U. intră în vigoare şi este şi acum respectată. Pe 25 septembrie 2015, s-au adoptat mai multe obiective în cadrul Adunării Generale ONU, pentru a pune capăt sărăciei şi pentru asigurarea prosperităţii pentru toţi.

Pornind de la acest aspect, ieri, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” a avut loc o conferinţă pe această temă. «Fără sprijinul Asociaţiei  Allons-y, JCI Craiova, ACCES Oltenia, cotidianul „Cuvântul Libertăţii” nu puteam să organizăm această manifestare. După cum vedeţi, foarte mulţi tineri sunt prezenţi, unii care vor să asiste şi la prelegerile susţinute de Luiza Mitu, manager al Casei de Cultură „Traian Demetrescu”, Cornel Ungureanu, jurnalist, Ianolia Bucă – scriitoare. Credem că este un pas înainte spre dezvoltarea unor abilităţi de comunicare», a precizat Ştefania Dobre, preşedinte al Asociaţiei „Tineretul ONU” – filiala Craiova.

În sală au fost prezenţi foarte mulţi tineri. „Sunt un voluntar şi cred în ceea ce fac. Pentru toţi este benefică această acţiune şi încercăm să arătăm că egalitatea este benefică. Până la urmă, este o acţiune civică, din care putem câştiga cu toţii”, a spusRăzvan, elev în clasa a XI-a a Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu” din Craiova.