Oltenii, fără soluţii contra ilfovenilor

0
340

Universitatea Craiova – FC Voluntari 1-1

Au marcat: Băluţă 69 / Tudorie 56.

Severin, stadion: „Municipal”, spectatori: 1.000.

Universitatea Craiova: Calancea 5 – Spahija 4 (58 Burlacu) 5, Datkovic 5, Tiago Ferreira 5 – Martic 7, Screciu 6, Mateiu 6, Briceag 6 (68 Bancu) 6 – Gustavo 5 (80 Bărbuţ), Roman 4, Băluţă 7. Antrenor: Devis Mangia.

FC Voluntari: Balauru 7 – Filipov 6, M. Popescu 6, Balaur 6, Acsinte 6 – Novac 6, Răuţă 6 – Pârcălabu 5 (75 Popadiuc) 5, Marinescu 7 (86 Lazăr), Deac 5 – Tudorie 7. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Arbitru: Horaţiu Feşnic (Cluj) 5.

Universitatea Craiova a remizat cu Voluntariul într-un meci în care a avut mai puţine ocazii ca oricând, dar şi un penalty nearcordat

Ultimul meci al Craiovei la Severin n-a mai avut decât o mie de spectatori, deşi juveţii încercau să revină pe podium şi să-şi ia revanşa  faţă de Voluntari, după eliminarea din semifinalele Cupei României, din sezonul trecut. După intermediara în care au câştigat cu emoţii, Devis Mangia şi Claudiu Niculescu au schimbat aproape jumătate dintre titulari. La Craiova, deşi era într-o formă excelentă, puştiul Burlacu i-a făcut loc contestatului Roman, în timp ce suspendatul Mitriţă i-a predat ştafeta căpitanului Băluţă, absent la Braşov. Cum procedează de când a început sezonul, Mangia a schimbat tripleta defensivă faţă de jocul anterior, debutându-l pe croatul Datkovic, în locul compatriotului său, Kelic. Italianul a menţinut astfel inexplicabil aşezarea cu 3 stoperi, deşi aveau în faţă un singur vârf, prolificul Tudorie, cu 4 goluri în ultimele 2 jocuri. Chiar şi în condiţiile asistenţei reduse, Claudiu Niculescu şi-a luat porţia de înjurături „tradiţională” la revenirea în Oltenia natală, mai ales că-şi declarase recent frustrarea că nu a ajuns la Dinamo şi ca antrenor. Mare i-a fost mirarea lui „Clau-gol” când a fost înjurat de un grup de puşti de la tribuna I, care nici nu erau născuţi la trădarea de acum aproape 15 ani. Craiovei i-a fost din nou greu cu ilfovenii, iar prima ocazie a venit întâmplător, în minutul 20, Roman deviind un şut imprecis al lui Briceag, dar Balauru n-a fost surprins. Briceag s-a aflat în prim-plan şi la a doua ocazie a meciului, când nu a riscat un şut în forţă, dar nici n-a plasat mingea eficient, fiindcă l-a nimerit tot pe Balauru. „Furnicile” lui Claudiu Niculescu au acoperit bine jumătatea proprie, în care s-au strâns şi au pândit să speculeze ezitările rudimentarior stoperi ai Ştiinţei. Şi acestea au venit imediat după pauză. Tudorie şi-a continuat forma de vis şi a penalizat gafa lui Spahija, croatul fiind imediat înlocuit de Mangia. La pauză, publicul a aflat vestea că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia privitoare la marca „Universitatea Craiova”, intrată definitiv în posesia CS U, şi s-a agitat teribil, dar imediat a venit golul care potolit atmosfera. Roman s-a transformat în „noul Rambe” pentru suporterii olteni, exasperaţi de ineficactitatea sa. Băluţă, în schimb, a ajuns la 5 goluri în actualul sezon, după ce a venit ca un atacant veritabil pe centrarea lui Martic la prima bară. Oltenii au forţat victoria pe final, dar baricada ilfoveană a fost organizată impecabil, gazdele neavând ocazii de a marca. Au avut însă un penalty, pentru un henţ în careu, dar Horaţiu Feşnic a refuzat să-l acorde.

Mangia s-a certat cu Niculescu

Devis Mangia a declarat la final: „Nu am făcut un meci mare. Era un meci pe care l-am fi putut câştiga, dar pe care acum îl luăm ca pe o lecţie să creştem. E mai uşor să te aperi decât să construieşti, iar noi trebuie să ne descurcăm cu atfel de echipe. Am făcut erori şi trebuie să învăţăm din ele. Dar nu vreau să vorbesc de erori individuale, ci doar de echipă, iar responsabilitatea e a mea. Arbitrul mi-a spus pe tunel că a văzut henţul în careu, nu ştiu de ce nu a acordat penalty. Sperăm ca următoarea dată când se va face calendarul de joc să fie mai atenţi, am avut trei meciuri în 6 zile. E dificil să joci aşa. Cred că merităm un anume respect. Urmează trei meciuri în deplasare, dar va fi câte unul pe săptămână, vom avea timp să ne pregătim.

După meci, Devis Mangia a avut o dispută cu Claudiu Niculescu. „N-am nicio problemă cu Claudiu Niculescu, dar m-au deranjat unele cuvinte şi am vrut să lămurim vorbele pe care le-am auzit în finalul partidei” a spus Mangia. „Nu ştiu de ce era supărat, chiar nu înţeleg. E normal să fiu şi eu nemulţumit. Am dat mingea afară, n-am primit-o înapoi, era să primim gol dintr-o lipsă de fair play-play. Domnul Mangia mi-a cerut să-i vorbesc în italiană. Păi, eu îi vorbesc, dar el îmi vorbeşte mie în română?”, a declarat Claudiu Niculescu.

Băluţă, nemulţumit de arbitraj, de joc, de public

Căpitanul Alex Băluţă s-a arătat nemulţumit de arbitraj, ţinând cont că Ştiinţa putea primi un penalty, dar şi de jocul prestat şi de numărul spectatorilor şi atitudinea acestora: „Trebuia să câştigăm acest meci, asta ne-am propus. Am avut un penalty clar la 1-0, când Horaţiu Feşnic a spus că henţul a fost involuntar. Nu ştiu ce trebuie să facem să primim penalty. Dar nu e o scuză, dacă am primit goluri, trebuia să dăm mai multe. Ei au venit să se apere, ne-au surprins la o fază fixă. Nu am avut soluţii pentru că s-au apărat cu toată echipa. „În seara asta nu am simţit prezenţa suporterilor, am auzit doar înjurături, la adresa tuturor. Ei trebuie să ne susţină în toate momentele. Ne bucurăm că vom juca acasă” a spus Băluţă.