Salubritatea face planuri de iarnă / Deszăpezire la 30 de grade!

0
120

Deși poate părea o glumă, când afară gradele încep să urce în termometre și pentru mulți concediul abia începe, la Salubritate Craiova se fac planuri de iarnă. Societatea vede cum ninge pe străzile din oraș și s-a apucat să comande utilajele pentru deszăpezire.

Pe principiul să-și facă vara sanie și iarna, căruță, SC Salubritate Craiova SRL a demarat procedura de licitație deschisă pentru închirierea utilajelor de deszăpezire. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor a fost fixat pentru data de 5 octombrie 2015. „Am început deja pregătirile pentru iarnă și sperăm că în cursul lunii noiembrie să putem semna primele contracte subsecvente aferente celor patru acorduri-cadru. Pentru a îmbunătăți capacitatea de intervenție în zonele mai puțin accesibile utilajelor mari, cum sunt cele din Centrul istoric, esplanadele și trotuarele, în acest an am decis și închirierea unor utilaje de mici dimensiuni”, a declarat Eliza Peța, directorul SC Salubritate.

Vor fi închiriate 100 de utilaje

Potrivit anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, societatea va închiria de la terți, în funcție de necesități, minimum 40 și maximum 70 de utilaje cu șofer. Mașinile vor fi împărțite în patru loturi, iar valoarea totală a celor patru acorduri-cadru, ce urmează a fi încheiate pe o durată de cinci luni, este estimată între 1.572.000 lei și 2.715.000 lei, fără TVA. Alături de vehiculele industriale închiriate, menținerea în stare de funcțiune a căilor publice din Craiova va fi asigurată și de cele 35 utilaje ale SC Salubritate Craiova SRL.

Deszăpezirea ne va costa maximum 4,5 milioane de lei

 În ceea ce privește aprovizionarea cu material antiderapant, în prezent SC Salubritate Craiova SRL are în stoc 456 tone de sare, 73 metri cubi de nisip și 36 tone de clorură de calciu. Societatea a demarat procedura de licitație și pentru achiziționarea a minimum 2.000 tone și maximum 6.000 tone de sare industrială pentru deszăpezire, termenul-limită pentru depunerea ofertelor fiind 7 octombrie 2015. Acordul-cadru ce urmează a fi încheiat pe o perioadă de șase luni are o valoare estimată situată între 500.000 lei și 1.500.000 lei, fără TVA.