Pensiune în flăcări la Făcăi

0
132

O pensiune situată la intrarea în Târgul de săptămână de la Făcăi (Craiova) a luat foc ieri-dimineață. Pompierii craioveni au muncit mai bine de două ore, cu patru autospeciale, pentru a lichida incendiul care se putea întinde la stivele de cherestea din zonă. Cadrele ISU Dolj au avut ceva de furcă cu flăcările, întrucât imobilul era construit în totalitate din lemn. Nici o persoană nu a fost rănită, însă pagubele sunt semnificative.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost anunțați, ieri-dimineață, în jurul orei 8.00, prin 112, de producerea unui incendiu la o clădire administrativă (pensiune), proprietatea lui Gheorghe Todea din Craiova. La fața locului, la Târgul de săptămână de la Făcăi, unde acum este depozitată de cherestea, s-au deplasat trei autospeciale cu apă și spumă și autospeciala de lucru la înălțime din cadrul Detaşamentului 2 Pompieri Craiova.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu violență la demisol și la un autoturism, parter și mansarda clădirii, existând posibilitatea de propagare la întreaga construcție și la depozitele de cherestea din vecinătate. După aproximativ 15 minute incendiul a fost localizat, fiind astfel împiedicată propagarea, reușindu-se, după aproximativ două ore și jumătate, lichidarea acestuia. Misiunea cadrelor ISU Dolj a fost mult îngreunată de faptul că întreaga clădire era construită din lemn.

În urma incendiului clădirea a ars parțial, la fel și acoperișul pe o suprafață de 70 m.p., mobilierul și aparatura tehnică fiind distruse. „La intervenţie au participat cinci ofiţeri și 24 subofiţeri din cadrul ISU Dolj, trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospeciala de lucru la înălțime, o autospecială de primă intervenție și comandă, reprezentanți din cadrul poliţiei și  jandarmeriei.

 Intervenţia de localizare şi lichidare a incendiului a fost coordonată de  şeful Centrului Operațional al ISU Dolj, iar din primele cercetări a rezultat drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric la echipamentele de iluminat electrice amplasate necorespunzător pe elementele combustibile. Mai exact, pe pereții din lemn ai imobilului”, ne-a explicat mr. Florin Cocoșilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.