„Global Village” a depășit granițele dintre culturi

0
88

Multiculturalitatea a răsunat pe esplanada Mercur Center datorită evenimentului marca AIESEC Craiova „Global Village”, care a strâns în același loc aproximativ 50 de voluntari internaționali, tineri ce au ales să se implice activ în schimbarea lumii.

Scopul evenimentului a fost de a aduce mai aproape de craioveni culturi din întreaga lume, oferindu-le ocazia de a afla mai multe detalii despre tradițiile, obiceiurile voluntarilor ajunși în Craiova prin proiectele AIESEC. Participanții au putut gusta din preparatele culinare specifice țării fiecărui voluntar – China, Azerbaidjan, Taiwan, Rusia, Malaezia, Grecia, Hong Kong,Turcia. De asemenea, s-a dansat pe cântece tradiționale fiecărei culturi.

„Atmosfera evenimentului a fost una plăcută, degajată, în care s-a interacționat, s-au gustat preparate tradiționale și s-a dansat alături de reprezentanții a șapte țări. De altfel, tinerii internaționali au rămas cu o părere plăcută despre atmosfera și mentalitatea locală. Mulțumim  partenerului nostru EVOBRAND, care a contribuit la succesul evenimentului și sperăm să îl avem alături în continuare, dar și asociațiilor partenere care ni s-au alăturat: EVS (ANTER, Explore, ANDCTR ), Dominou, ACT (Asociația Comunității pentru Tineret)”, se precizează într-un comunicat de presă al AIESEC Craiova.

 „Global Village” este un eveniment cu o istorie importantă pentru organizația de studenți, acesta aducând laolaltă mai multe culturi unde oamenii pot socializa într-un mediu deschis și prietenos. De asemenea, craiovenii au putut afla mai multe detalii și despre programele de internship internațional pe care AIESEC le pune la dispoziția tinerilor studenți, astfel încât aceștia să își dezvolte abilitățile de comunicare și de leadership.

AIESEC este o asociație studențească globală, non-guvernamentală, independentă, condusă de studenți sau proaspăt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior, prezentă în 126 de țări și teritorii.