Etapa a II-a de admitere în învăţământul liceal este în plină derulare

0
348

A început etapa a II-a de admitere în învăţământul liceal, cursuri de zi, pentru absolvenţii învăţământului gimnazial, care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie ori care şi-au încheiat situaţia şcolară etapei precedente. În Dolj, la instituţiile liceale de stat mai sunt disponibile 211 locuri, repartizarea fiind făcută pe 1 august.

În zilele de 24 – 25 iulie, va avea loc înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limba modernă sau maternă, pentru învăţământul vocaţional. La Craiova, mai sunt şapte poziţii disponibile la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul”, 15 la Liceul Teologic Adventist (teologie adventistă) şi 13 la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate (instructor sportiv – fotbal, handbal, baschet). Probele de aptitudine se vor desfăşura în zilele de 26 iulie, la „Sfântul Grigorie Teologul” (ambele probe – scris şi oral), Liceul CFR, respectiv 29 iulie, la Liceul Adventist (interviu şi proba scrisă). Dosarul de înscriere pentru admitere se depune la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, în perioada 24 – 30 iulie, în intervalul orar 10:00 – 14:00.

În urma centralizării datelor, după prima etapă de repartizare computerizată, cele mai multe locuri disponibile sunt la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Craiova (26 la profilul „electric” şi 17 la „electronică”), urmat de Liceul „Matei Basarab” Craiova (23 de poziţii la „economic” şi patru la „comerţ”). La polul opus, cu câte un loc disponibil, se află Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” Craiova, Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi” Craiova, Liceul Tehnologic „Constantin Nicolăescu – Plopşor” Pleniţa, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni şi Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” Craiova. În total , sunt 211 locuri libere, repratizarea finală computerizată având loc pe 1 august.