Facebook a fost sancţionat cu o penalizare record de 5 miliarde de dolari pentru scandalul Cambridge Analytica

0
311

Comisia Federală de Comerț a anunțat, miercuri 24 iulie a.c., că a penalizat Facebook cu o amendă de 5 miliarde de dolari pentru gestionarea datelor de către compania lui Mark Zuckerbeg, care a ieșit la lumină după scandalul Cambridge Analytica.

Amenda vine după ce Comisia Federală de Comerț a acuzat Facebook că a încălcat acordul din 2012, cu Comisia, în care a promis că nu va transmite datele utilizatorilor către terțe părți fără consimțământ. Aceasta reprezintă cea mai mare sancțiune pe care Comisia Federală de Comerț a dat-o unei companii de tehnologie, pedeapsă financiară pe care autoritatea de reglementare care o numește “fără precedent”.

“Pedeapsa de 5 miliarde dolari împotriva Facebook este cea mai mare impusă vreodată de o companie pentru încălcarea confidențialității consumatorilor și de aproape 20 de ori mai mare decât cea mai mare sancțiune privată sau de securitate a datelor impusă vreodată la nivel mondial”, a afirmat un oficial al Comisiei Federale de Comerț într-un comunicat de presă. Pe viitor, Facebook trebuie să facă schimbări profunde ale standardelor sale de confidențialitate şi aşa îndelung contestate de către utilizatori, dar şi de organismele de control şi reglementare în domeniu.