Șofer prins cu 103 km/h pe Calea Severinului

0
177

radarAcţiunile preventive pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, desfăşurate de poliţiştii rutieri doljeni, au continuat şi în acest sfârşit de săptămână, pe principalele drumuri din judeţ cu risc ridicat de producere a accidentelor. Nu mai puţin de 56 de şoferi au fost sancţionaţi pentru viteză excesivă, oamenii legii reţinând 47 de permise de conducere în cadrul acestor activităţi. Între cei rămaşi fără permis se află şi un doljean de 29 de ani prins pe Calea Severinului din Craiova circulând cu 103 km/h.

În cadrul raziilor rutiere de la acest sfârşit de săptămână, în atenţia oamenilor legii s-au aflat conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumurilor, regulamentar, prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, dar şi şoferii care nu respectă regimul legal de viteză.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au constatat 301 abateri de natură contravenţională, pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi în valoare de aproape 30.000 lei. Dintre acestea, 45 de sancţiuni au fost aplicate unor conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, iar alte 56 de sancţiuni au fost aplicate unor şoferi care au circulat cu viteză excesivă.

De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 47 de permise de conducere, după cum a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Astfel, între cei rămaşi fără permis în week-end se află şi Adrian O., de 29 de ani, din comuna Dobreşti, depistat de un echipaj al Biroului Rutier Craiova în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Severinului, cu viteza de 103 km/h. “Doljeanul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 1.125 lei şi ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile”, a mai precizat subcomisar Alin Apostol.