Alb-albaştrii sub lupă, după meciul cu FC Botoşani

0
364

Pigliacelli – A avut emoţii numai la şutul care a şters bara, al lui Florescu, iar la gol n-a avut replică, Dugandzic parcă a reluat cu piciorul, aşa de puternică a fost lovitura de cap din 6 metri.

Vlădoiu – S-a remarcat cu centrarea de la golul al doilea. Înlocuit pe final, se simţea obosit, a fost depăşit de câteva ori de Keyta.

Vătăjelu – Când crezi că începe să-şi revină, mai are o evoluţie ca asta. A jucat puţin şi prost. Nu mai are rost să insistăm pe modul cum a fost învârtit ca pe rotisor la centrarea de la golul oaspeţilor.

Bălaşa – Ambii stoperi s-au accidentat după ce avuseseră prestaţii destul de bune. Bălaşa a început ezitant totuşi, cu acea degajare stupidă în centru, când Ofosu rămăsese cu poarta goală, Pigliacelli fiind ieşit din cadru. De acolo, dacă execuţia e complicată pentru tine, ca fundaş, laşi mingea în corner sau încerci să o dai în aut, dar nu o bagi în mijlocul careului, e ceva elementar. În rest s-a descurcat destul de bine.

Cosic – A avut o respingere bună, din drop, cam cu asta s-a remarcat.

Acka – În acest sezon, absolut toţi stoperii au avut probleme. Şi medicale, şi cu forma de joc. S-a accidentat şi ar putea lipsi cu CFR. Făcuse un joc bun, avusese şi acea ocazie în prima repriză, la un corner, când s-a opus portarul, după ce avusese şi o bară în meciul cu Astra.

Bancu – N-a mai avut scăpări pe apărare, dar nici mari realizări ofensive. Putea să aibă totuşi o mare şansă de gol, când scăpase spre poartă, după ce a primit mingea de la adversari, dar Nistor s-a interpus şi l-a deposedat. A mai scos o lovitură liberă din preajma careului advers, în partea a doua, per total a avut o evoluţie bună.

Mateiu – Evoluţie slabă, atât ca mijlocaş la închidere, dar mai ales pe final, când a fost retras ca stoper. A părut epuizat din start, fără implicare pe ambele faze. La golul oaspeţilor a stat departe de adversar, nici el nici Mihăilă nu au catadicsit să stea aproape de Dugandzic, deşi oricum acesta i-ar fi dominat în duelul aerian.

Nistor – Începuse ezitant, când l-a încurcat pe Bancu în incursiunea spre gol. A avut apoi faza deschiderii scorului, frumoasă, prima reuşită în campionat pentru Craiova. I-a pasat apoi ideal lui Mihăilă, dar acesta a ratat.

Ivanov – A intrat pe final, nu s-a văzut.

Gustavo – Joacă prea puţin, dar pe poziţia pe care e folosit nu are spaţiu ca titular. S-a agitat mult, este nerăbădtor să prindă echipa, arată OK.

Cicâldău – Deşi nu se poate spune că a jucat slab, a avut o prestaţie sub potenţialul său, pare să nu stea foarte bine la capitolul fizic. A avut acea bară în prima repriză. L-a găsit bine şi pe Nistor cu acea verticalizare, la deschiderea scorului. Lovitura liberă din partea secundă a executat-o slab.

Baiaram – A apărut o dată la finalizare, cu capul dar nu a fost inspirat.

Ivan – Ce-i lipsea chelului? Tichie de mărgăritar. Probabil că a pus forma slabă pe seama culorii părului, aşa că s-a vopsit. De data aceasta a avut o atitudine bună, chiar dacă a mai avut două ezitări pe faza defensivă. De marcat nu se poate pune problema, e anti-gol, a avut o pătrundere cu şut aiurea. Cel mai bun lucru pe care l-a făcut a fost pasa pentru Cicâldău, în prima repriză.

Mihăilă – Nu se lipeşte la gol, a ratat şi cu Astra şi cu Botoşani câte o mare ocazie, din pasele excelente primite de la Koljic, respectiv Nistor. Are încă probleme pe faza defensivă, s-a văzut în câteva rânduri, când a cedat în dueluri cruciale, inclusiv când Dugandzic a plecat de lângă el la faza golului Botoşaniului.

Koljic – Nu joacă nici pe departe la potenţialul maxim şi tot are 3 goluri în 2 meciuri. A iniţiat faza golului al doilea, deschizând excelent în dreapta, apoi a finalizat. A ieşit mult din careu pe parcursul jocului, nu a avut mingi utile, s-a implicat şi la construcţie, dar nu a fost jucat suficient pentru rolul său. Dacă nu ar fi fost accidentat un an, nu mai era probabil la Craiova, ar fi fost vândut deja, este evident că este cel mai bun atacant din Liga I.