“U” Craiova, prestaţie horror, rezultat bun, cu azerii de la Qarabag

0
824

Temerile fanilor olteni, că echipa lor nu va prinde play-off-ul în sezonul următor, par justificate, după cum s-a prezentat trupa lui Papură în al doilea amical din stagiul în Austria, cu FK Qarabag. Nimeni alta decât campioana ligii de unde vine şi adversara Craiovei în primul tur preliminar al Europa League, FC Sabail.

Alb-albaştrii au avut o prestaţie jalnică în faţa azerilor, fiind dominaţi net, subordonaţi total, dar au terminat la egalitate, scor 0-0. Practic, în ultimii ani nu a existat o evoluţie mai slabă a Craiovei, indiferent că  fost vorba de meci amical, de meci de campionat sau de partidă în cupele europene. În prima repriză, când au jucat titularii ambelor echipe, oltenii abia dacă au reuşit să treacă în jumătatea adversă, mingea fiind confiscată de adversari, care s-au distrat pe teren. Singurele pase reuşite de echipa lui Papură au fost de la fundaşi la portarul Pigliacelli, urmând apoi mingi lungi, inevitabil pierdute.

Azerii au fost superiori la aproape toate capitolele, mai puţin la scor, şi asta pentru că au ratat din toate poziţiile, având inclusiv un şut în bară. Papură a părut descumpănit pe margine, indicaţiile sale obsedante sub formă de ţipete gen „Ieeeeşi!”, „Bagăăăă!”, „Haaai!” nu au avut ecou în rândul elevilor săi, extrem de nervoşi, neverosimil de neputincioşi şi părând că habar n-au ce li se transmite de pe margine.

Qaka a debutat cu această ocazie la Craiova, dar a avut o prestaţie ştearsă, în nota echipei, fiind şi folosit pe o poziţie inedită, un fel de inter, cu care albanezul nu părea deloc familiarizat. Craiovenii au fost dominaţi şi la fotbal şi la luptă de azeri, Bancu fiind părăsit de coechipieri la conflictul izbucnit la mijlocul primei reprize.

La Qarabag a evoluat şi fostul jucător al Petrolului, francezul Zoubir, care s-a distrat la rândul său în dese rânduri cu defensiva olteană. După pauză, ambele formaţii au folosit rezervele obişnuite, iar meciul s-a mai echilibrat, dar tot azerii au avut ocaziile clare, portarul Popescu intervenind excelent în câteva rânduri. Şansele de gol ale Craiovei au venit în ultimele minute, fiind irosite de Mateiu şi de puştiul Baiaram.

Mihăilă, suspect de ruptură musculară

Depăşiţi complet la fotbal de azerii de la Qarabag, oltenii au avut şi ghinion, pierzând şi unicul jucător „under” pe care se pot baza cu adevărat, Vali Mihăilă, accidentat în debutul partidei. Cel mai probabil, acesta are ruptură musculară, suferită în urma unui şut de la distanţă. În locul său a intrat un alt tânăr, Bârzan, care nu a prins echipa nici la FC Argeş, unde a fost împrumutat, iar evoluţia sa în acest amical a fost una ridicolă.

Cornel Papură a folosit formula: Pigliacelli (62 L. Popescu) – Martic (46 Vlădoiu), Acka (70 Kelic), Kelic (46 Hreniuc) Bancu (46 Borţa) – V. Constantin (75 Mateiu), Mateiu (46 M. Şerban), Qaka (46 I. Popescu) – Bărbuț (46 Baiaram), Fortes (46 M. Roman), Mihăilă (11 Bârzan 78 Bărbuţ).

Qarabag a început cu: Vagner – Medvedev, Sadigov, A. Huseinov – Michel, Dani Quintana, Zoubir, Ozobic, R. Almeida, Jafargulyev – Emreli. După pauză au intrat: B. Huseinov, Mamadov, Garayev, Slavcev, Hajili, Ibrahimi, Bairamili, Gomes, Abdulaev, Gurbanli.

Următoarele amicale ale Craiovei sunt cu Ferencvaros (pe 1 iulie) şi Legia Varşovia (pe 2 iulie), deşi se încearcă stabilirea unui alt joc de verificare pe 28 iunie. O veste bună pentru Craiova vine din partea viitorului adversar din Europa League, Sabail, care pare într-o formă chiar mai slabă decât a oltenilor, pierzând cu 4-0 amicalul din stagiul din Bulgaria, contra lui Beroe Stara Zagora.