Euro U21: Calificare istorică pentru semi-finale şi JO

0
126
Reprezentativa de tineret a României (U21) a scris aseară o pagină de istorie a fotbalului românesc, atât de sărac în împliniri, de amar de vreme. Pe stadionul „Dino Manuzzi” din Cesena, peste 11.000 de suporteri români, remarcă L’Equipe şi-au susţinut cu ardoare echipa, dar au aplaudat imnul naţional al Franţei, înainte meciului. Ceea ce n-a scăpat atenţiei. S-a jucat prudent, de o parte şi cealaltă, remiza albă (0-0) convenind ambelor echipe, care s-au calificat pentru semifinalele competiţiei. Prestigiosul cotidian francez L’Equipe nu trece cu vederea penalty-ul neacordat, la faza în care Cicâldău a fost obstrucţionat de Kevin Amian în suprafaţa de pedeapsă. VAR-ul nu a fost solicitat. Reprezentativa de tineret a României U21 a mai avut în minutul 78 al partidei o fază la care Rus a reluat balonul cu capul si Lucas Tousart putea înscrie în propria poartă, gol care elimina Franţa. Rezultatul este realmente fabulos pentru fotbalul românesc. Franţa se califică şi ea pentru Jocurile Olimpice din Japonia, (n-a mai participat din 1996 – Atlanta) ca şi România, care n-a mai fost prezentă cu reprezentativa de fotbal… de 56 de ani. În semifinale România întâlneşte Germania, iar Franţa se ciocneşte cu Spania. Iată notele acordate de France Football:
România: Radu – 6,  Boboc – 7, Necelcearu – 7, Manea – 5, Rus – 5, Nedelcu – 5, Olaru – 4, Hagi – 8, Coman – 5, Puşcaş – 6.
Franţa: Bernadoni – 6, Amian – 5, Konate – 7, Upamecano – 8, Sarr – 5, Guendouzi – 4, Tousart – 5, Ntcham – 4, Ikone – 3, Mateta – 5, Thuram – 4