Camera de Comerţ şi Industrie Dolj : “Dezvoltarea IMM-urilor din România”

0
283

Camera de Comerţ şi Industrie Dolj, în parteneriat cu Innovation Norway,  organizează sesiunea regională de informare a programului “Dezvoltarea IMM-urilor din România”.

 Sesiunea va avea loc în data de 02.07.2018, începând cu ora 10.00, la Camera de Comerţ şi Industrie Dolj, în Craiova, str. Brestei, nr. 21, etaj 1.

Bjørn Skjervold, Country Director Romania and Bulgaria, Innovation Norway, va prezenta Mecanismul Financiar SEE şi Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul căruia Innovation Norway a fost numit Operator de Fond pentru 3 programe, printre care şi programul “Dezvoltarea IMM-urilor din România”.

 „Sesiunea de informare dedicată granturilor EEA şi Norway va contribui la informarea reală a mediului de afaceri din regiune cu privire la noi posibilităţi de finanţare şi dezvoltare. Programul va urmări să stimuleze şi să dezvolte parteneriate de afaceri pe termen lung între parteneri din Islanda,  Liechtenstein,  Norvegia şi România, bazate pe dezvoltarea afacerilor şi inovare. Programul va încuraja proiectele implementate în parteneriate bilaterale într-una dintre cele trei arii vizate: Inovare Verde în Industrie, ICT (Tehnologia Informatiei şi a Comunicaţiilor), Creşterea Albastră (dezvoltarea durabilă a sectorului marin şi maritim)”, a declarat Preşedintele Camerei de Comerţ Dolj – Dragoş Troanţă Turculeanu.

 Bugetul alocat programului este în valoare de 45.000.000 Euro. Pentru primul apel de propuneri de proiecte, bugetul disponibil este de 21.083.334 Euro. Grupul ţintă principal al programului este format din întreprinderi private romaneşti, cu prioritate întreprinderile mici şi mijlocii.

Sunt aşteptate să participe la eveniment firmele din Dolj care au deschiderea şi disponibilitatea de colaborare pentru găsirea de noi oportunităţi de finanţare, dezvoltare şi  relaţii de afaceri.