Atac direct a lui Liviu Dragnea la SRI și la Eduard Hellvig. Dar și SRI contraatacă

0
285

Serviciul Român de Informaţii a dat luni asigurări că nu e implicat în niciun fel de jocuri de putere, de “menţinere a instituţiei în afara dezbaterilor politice şi de determinare în efortul conjugat de a prezerva securitatea naţională”. Poziţia a fost asumată de întregul Consiliu Director al SRI din care fac parte atât directorul, cât şi adjuncţii săi, şi vine ca răspuns la declaraţiile lui Liviu Dragnea de vineri, după şedinţa CEX în care a primit susţinerea partidului ca urmare a condamnării în primă instanţă în dosarul angajărilor fictive. La câteva ore distanţă, Liviu Dragnea l-a acuzat pe şeful SRI Eduard Hellvig că a cedat statului paralel.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea l-a atacat luni pe şeful SRI, Eduard Hellvig, spunând că nu mai are susţinerea sa deoarece a cedat statului paralel. “E bine să nu mai fie implicat în nimic altceva (n.r: SRI), în afară de atribuţiile legale şi constituţionale. Vin informaţii despre implicarea efectivă în alte atribuţii decât ale lor”, a declarat Liviu Dragnea. Întrebat de ce nu îl mai susţine pe şeful SRI, Dragnea a răspuns: “a cedat si el statului paralel”.

Declaraţiile vin în contextul în care SRI, prin Colegiul Director, ceea ce înseamnă atât şeful SRI, cât şi adjuncţii săi, a transmis luni că instituţia nu este implicată în jocuri de putere.

“Este regretabil faptul că se încearcă atragerea Serviciului Român de Informaţii într-o zonă a speculaţiilor prin afirmaţii false, acuzaţii nefondate şi calomnierea cadrelor Serviciului. SRI condamnă ferm aceste încercări de denigrare a instituţiei şi îi asigură pe partenerii interni şi externi că va ramâne ancorat în misiunile sale care privesc exclusiv securitatea naţională. Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, îi asigură pe toţi cetăţenii României de neimplicare în niciun fel de jocuri de putere, de menţinere a instituţiei în afara dezbaterilor politice şi de determinare în efortul conjugat de a prezerva securitatea naţională”, transmite Colegiul Director al Serviciului Român de Informaţii.