Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European: „Împreună vom construi o piaţă unică cu adevărat integrată”

0
82

daulBritanicii au decis să părăsească Uniunea Europeană. Având în vedere acest rezultat, preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul a subliniat faptul că PPE ia notă de decizia alegătorilor britanici, da angajamentul Partidului Popular European rămâne neschimbat.

„Luăm notă de decizia luată de către alegătorii britanici. Angajamentul PPE faţă de proiectul european rămâne neschimbat. Procesul de integrare cu cele 27 de state membre continuă. În acelaşi timp, ne vom apăra drepturile cetăţenilor UE care locuiesc în Marea Britanie. Ne vom opune ferm oricărei încercări de a interfera cu libera circulaţie. Respectarea deciziei democratice a înseamnă că negocierile de ieşire ar trebui să fie încheiate în conformitate cu Tratatul de la Lisabona”, a declarat liderul PPE.

Deputatul francez a mai spus că de-a lungul ultimilor 70 de ani, Uniunea Europeană şi-a protejat libertatea, pacea şi prosperitatea. „Vom continua să facem acest lucru. Este de datoria noastră să reîmprospătăm entuziasmul oamenilor faţă de proiectul european prin asigurarea unor avantaje mai concrete tuturor cetăţenilor noştri. Împreună vom construi o piaţă unică cu adevărat integrată, care creează oportunităţi de locuri de muncă. De asemenea, vom proteja mai bine cetăţenii UE, prin cooperarea în domeniul securităţii. Aşa cum a spus preşedintele Juncker în timpul campaniei sale «Pe viitor UE trebuie să fie mai mare cu privire la lucruri mari şi mică la cele mici». Europa are nevoie de un timp de reflecţie. Ne dorim o Europă mai bună şi mai inteligentă. Trebuie să-i convingem pe oameni şi să găsim răspunsuri la marile provocări ale vremurilor, cum ar fi securitatea şi migraţia. O Europă puternică este o asigurare de viaţă pentru toate statele sale membre”, a conchis preşedintele Daul.