Preşedintele Grupului EPP, Malfred Weber: „O Europă dezbinată înseamnă o Europă vulnerabilă”

0
91

MANFREDWeberManfred Weber, europarlamentar şi preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, a ţinut să precizeze, ieri, după rezultatul oficial al Brexit-ului că PPE sprijină esenţa acordului, cu privire la referendumul britanic, la care s-a ajuns săptămâna trecută.

„Avem război în Ucraina, Libia şi Siria, un partener rus agresiv, preşedintele Putin, şi, pe de altă parte, avem foarte multe persoane care caută locuri de muncă şi prosperitate. Europa se află într-o situaţie foarte dificilă. Dar, în ciuda tuturor acestor dificultăţi, avantajele sociale pentru imigranţi şi problemele legate de Londra au fost prioritare în cadrul ultimului Consiliu European. Este aceasta adevărata prioritate?” a spus Manfred Weber, europarlamentar german.

Liderul popularilor europeni a vorbit şi despre acordul grupului cu privire la referendum şi trage un semnal de alarmă vizavi de fragilitatea Europei. “Cu toate acestea, avem un acord, iar grupul PPE sprijină esenţa acordului, cu privire la referendumul britanic, la care s-a ajuns săptămâna trecută. Ȋn urma negocierilor, David Cameron a obţinut un rezultat favorabil pentru cetăţenii britanici. Dacă cetăţenii britanici decid să rămână în UE, vor avea sprijinul grupului PPE pentru punerea în aplicare rapidă a acordului. O Europă dezbinată înseamnă o Europă vulnerabilă. În cazul în care nu vor dori să rămână în UE, nu va mai exista niciun alt acord. Aceasta este singura opţiune pentru Marea Britanie şi nu vor exista alte negocieri ulterioare”, a continuat Weber.

În ceea ce priveşte problema migraţiei, Weber a criticat egoismul naţional de care au dat dovadă unele State Membre care nu au implementat deciziile luate. “Trebuie să securizăm frontierele Europei. Acesta este obligaţia noastră. Oamenii ce fug din Aleppo, oraş distrus şi din cauza bombardamentelor ruseşti, nu ar trebui abandonaţi la graniţa dintre Siria şi Turcia. Am negociat suficient. Acum este momentul să acţionăm.”