Marian-Jean Marinescu, vicepreşedintele Grupului PPE: „Respectăm şi regretăm decizia alegătorilor britanici”

0
94

marian jean marinescuMarian-Jean Marinescu, vicepreşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, a precizat ieri, într-un comunicat de presă, că imaginea Europei în lume va fi slăbită prin această decizie, făcând referire directă la votul britanicilor în materie de Brexit. Aceştia au decis că e mai bine ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană.

„O Europă puternică este o asigurare de viaţă pentru toate statele membre în lumea globalizată de mâine. O Europă puternică va fi în măsură să asigure libertate,securitate şi prosperitate. Suntem alături de proiectul european. Referendumul clarifică doar relaţia Marii Britanii în Europa. Celelalte state membre nu doresc să părăsească Europa. Sondajele de opinie arată majorităţi clare în favoarea proiectului european. Europa are nevoie de un timp de reflecţie. Ne dorim o Europă mai bună şi mai inteligentă, care sa se concentreze pe marile întrebări ale timpului nostru, cum ar fi securitatea cetăţenilor”, a subliniat vicepreşedintele EPP.

„Nu poate exista nici un tratament special pentru Marea Britanie”

Parlamentarul european a mai spus că obiectivul comun este acum combaterea puternică a naţionalismului şi populismului în creştere. „Respectarea deciziei democratice înseamnă că negocierile de ieşire trebuie să fie încheie cât mai repede posibil, în conformitate cu articolul 50 din Tratatul UE, ceea ce înseamnă maximum doi ani. Din punctul nostru de vedere, nu poate exista nici un tratament special pentru Marea Britanie. Oamenii din Marea Britanie şi-au exprimat în mod clar voinţa de a părăsi Europa. Plecatul înseamnă plecat. A trecut vremea tratamentelor preferenţiale”, a declarat Marian-Jean Marinescu, vicepreşedintele Grupului PPE din Parlamentul European.