Închisoare cu suspendare pentru doljenii care au incendiat mașina pe care o vânduseră

0
257

Cei doi doljeni, de 25, respectiv 51 de ani, arestați la jumătatea lui ianuarie după ce polițiștii au stabilit că aceștia au incendiat autoutilitara unui bărbat din Şimnicu de Sus, au fost găsiți vinovați de instanță de comiterea infracțiunii de distrugere. Magistrații Judecătoriei Craiova i-au condamnat la câte doi ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de patru ani. Cei doi i-au vândut maşina părții vătămate, apoi au apărut neînţelegeri cu privire la bani, aşa că s-au dus noaptea şi i-au dat foc. Cumpărătorul nu a cerut despăgubiri în instanță. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.ţ

Marin Sărdaru, de 51 de ani, din Craiova şi Stelian Ciuciună, de 25 de ani, din comuna Teasc, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru instigare la distrugere, respectiv distrugere, după ce s-a dovedit că au dat foc mașinii lui Anghel Frunză, de 56 de ani, din comuna Șimnicu de Sus. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Craiova pe 28 ianuarie a.c. (autorii fiind arestați preventiv la momentul respectiv, mai exact de pe 14 ianuarie până pe 16 martie a.c.), iar vinerea trecută, pe 20 iunie a.c., a fost pronunțată sentința. Judecătorii i-au găsit vinovați pe cei doi inculpați și i-au condamnat la câte doi ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani. „Condamnă pe inculpatul Ciuciună Aurel Stelian la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infr. de distrugere. În baza art. 81 al. 1 şi 2 C.pen. de la 1969 dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata termenului de încercare 4 ani (…) Condamnă pe inculpatul Sărdaru Paul Marin la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infr. de instigare la distrugere. În baza art. 81 al. 1 şi 2 C.pen. de la 1969 dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata termenului de încercare 4 ani”, se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova. Cei doi au de achitat câte 700 lei fiecare cheltuieli judiciare către stat, iar sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel atât de inculpați cât și de procurori.

S-au găsit probe la locuințele lor

Reamintim că, reprezentanţii IPJ Dolj anunțau că poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova şi Posturilor de Poliţie Teasc şi Ostroveni, au făcut, pe 14 ianuarie a.c., două percheziţii domiciliare la locuinţele lui Marin Sărdaru, de 51 de ani, din Craiova şi Stelian Ciuciună, de 25 de ani, din comuna Teasc. Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea cercetărilor, bunuri şi mijloace materiale de probă, în baza cărora au reuşit să documenteze şi să reţină în sarcina celor doi săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere. Poliţiştii îi suspectau pe cei doi că, în noaptea de 11 spre 12 decembrie 2013, au incendiat şi distrus în proporţie de 90% autoutilitara Mercedes Sprinter aparţinând părţii vătămate Anghel Frunză, de 56 de ani, din comuna Şimnicu de Sus. Se pare că primii doi i-au vândut lui Frunză maşina, au făcut o chitanţă de mână în momentul tranzacţiei, apoi au cerut bani mai mulţi şi pentru că nu s-au înţeles, s-au hotărât să dea foc maşinii. După percheziţii, poliţiştii i-au ridicat pe cei doi pentru audieri, i-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi, în aceeaşi zi i-au prezentat şi instanţei de judecată, care le-a emis mandate de arestare preventivă pentru 20 de zile.