Grecia, calificare dramatică în “optimile” CM

0
93

Naţionala Greciei a acces în optimile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a învins, în prelungiri, reprezentativa Coastei de Fildeş, scor 2-1, la Fortaleza, într-un meci din cadrul grupei C.  În cazul unei remize, în faza următoare ar fi avansat africanii. Golurile elenilor au fost semnate de Samaris (’42) şi Samaras (’90+3), în timp ce pentru ivorieni a punctat Bony (’74). Europenii au avut în această partidă nu mai puţin de trei bare, prin Holebas, Karagounis şi Torosidis.

În faza următoare, Grecia va întâlni marea surpriză a competiţiei, Costa Rica, formaţie ce a câştigat o grupă Uruguay, Italia şi Anglia. Meciul e programat duminică, pe “Estadio Pernambuco”, din Recife.

Tot în grupa C, Columbia a ucis orice speranţe de calificare ale Japoniei, impunându-se cu 4-1 şi încheind cu punctaj maxim. Pentru “galbeni”, care într-un veritabil duel sud-american, vor da în “optimi” peste Uruguay (formaţie ce a prins locul secund în grupa D după ce a trecut cu 1-0 de Italia), au punctat Cuadrado (’17 pen.), Martinez (’55, ’82) şi Rodriguez (’90). Pentru niponi a înscris chiar înainte de pauză (’45+1) Okazaki.

Clasament final grupa C. 1. COLUMBIA 9p, 2. GRECIA 4p, 3. Coasta F. 3p, 4. Japonia 1p.