Un mort şi un rănit grav în accidente de circulaţie

0
310

Un doljean şi-a pierdut viaţa şi un tânăr de 23 de ani a ajuns la spital în stare gravă în urma a două accidente de circulaţie petrecute sâmbătă în Craiova şi judeţ.

Cel mai grav eveniment s-a petrecut pe D.J. 561 B, în comuna Valea Stanciului. Din cercetările poliţiştilor IPJ Dolj s-a stabilit că Dan Georma, de 38 de ani, din comuna Gângiova, în timp ce conducea un autoturism marca Opel, l-a accidentat pe Marin M., de 70 de ani, din comuna Valea Stanciului, care s-a angajat în traversarea carosabilului prin loc nepermis şi fără să se asigure. Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, însă, în urma complicaţiilor survenite, a decedat la unitatea medicală. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au efectuat primele cercetări, iar în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Sâmbătă seara, în jurul orei 20.30, Cătălin Ioniţă, de 23 de ani, din Craiova, în timp ce conducea o motocicletă Yamaha, pe strada Ramuri din Craiova, pe fondul neîndemânării în conducere, întrucât nu deţine permis de conducere, şi neadaptării vitezei, într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în gardul unui imobilul, după care a căzut pe carosabil. „În urma accidentului a rezultat vătămarea gravă a motociclistului care nu purta casca de protecţie, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi vătămare corporală din culpă”, a precizat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.ambulanta