Candidatul ALDE, prof. Mircea Năstase, oficial în cursa pentru Primăria Craiova

0
427

Candidatul ALDE, prof. Mircea Năstase, fost director al Colegiului Naţional „Elena Cuza”, şi-a lansat, vineri, candidatura pentru funcţia de primar al Craiovei. Evenimentul a avut loc la Sala Polivalentă, unde, în prezenţa a peste 3.000 de membri ai partidului şi simpatizanţi, Mircea Năstase şi-a prezentat programul electoral, subliniind ideile cu care doreşte să schimbe viaţa Craiovei şi a tuturor cetăţenilor oraşului. Dana Varga, preşedintele Departamentului de Minorităţi al ALDE România, a venit să-l susţină pe Mircea Năstase, iar preşedintele partidului Călin Popescu Tăriceanu a transmis un mesaj video de susţinere, care a rulat pe un ecran al sălii. Preşedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă deschide lista de consilieri pentru Consiliul Judeţean Dolj.

În deschiderea evenimentului, preşedintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, a spus că profesorul Mircea Năstase reprezintă cel mai bun candidat pentru Primăria Craiova deoarece, având în spate o carieră didactică şi managerială, este foarte bine pregătit pentru a conduce oraşul.

“Lansăm astăzi candidatul ALDE la funcţia de primar al Craiovei, lansăm astăzi lista candidaţilor noştri pentru Consiliul Local Craiova. Mai presus însă de această lansare, vreau să credem împreună că, astăzi aici, începem procesul de relansare a speranţei într-un oraş normal, civilizat, a speranţei într-un oraş în care să ne respectăm unii pe alţii, a speranţei într-o Craiovă europeană. Craiova are dreptul la dezvoltare, la investiţii aducătoare de plus valoare. Craiovenii au dreptul la locuri de muncă bine plătite, tinerii acestui oraş au dreptul să trăiască o viaţă decentă, aici, acasă, în Craiova. Părinţii şi bunicii din acest oraş au dreptul la respect şi recunoştinţă. De aceea există ALDE. Să asigurăm aceste drepturi legitime craiovenilor şi vom face asta aducând la conducerea Craiovei nişte oameni cărora le pasă de oraş, de prezentul şi de viitorul acestuia. Profesorul Mircea Năstase este primul dintre ei, este candidatul nostru la Primăria Craiovei, omul care a avut visul de a conduce acest oraş şi care s-a pregătit ani buni pentru a împlini acest vis, omul care ştie drumul cel mai scurt către o Craiovă europeană”, a declarat deputatul Ion Cupă, preşedintele ALDE Craiova.

Dana Varga: „Succes, domnule viitor primar!”

Preşedintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis un mesaj video în care l-a felicitat pentru candidatură şi l-a asigurat pe prof. Mircea Năstase că beneficiază de toată susţinerea sa.

Dana Varga, preşedintele Departamentului de Minorităţi al ALDE România, a fost prezentă la Craiova pentru a-şi exprima susţinerea faţă de Mircea Năstase.

“Profesia şi munca de profesor au întotdeauna o responsabilitate mare şi dânsul, de-a lungul anilor, ne-a dovedit prin profesia lui că responsabilitatea asumată a adus rezultate. Eu sunt sigură că, în sală, sunt mulţi foşti elevi cărora domnul profesor Năstase a avut norocul să-i ajute în viaţă şi să le explice ce înseamnă educaţia. Astăzi avem un astfel de candidat. Este un candidat unic pentru că vine din mediul academic în lumea asta politică. Ştiţi destul de bine că în politică sunt lucruri şi frumoase dar sunt multe şi urâte, dar şi-a asumat să fie primarul nostru. Eu cred că singura soluţie şi cea mai bună soluţie pentru ca municipiul Craiova să devină o capitală a oltenilor, un model de succes, ar fi un primar ca Mircea Năstase. Un om care construieşte, care adună oameni lângă el înseamnă că îi pasă de oameni. Vă mulţumesc că sunteţi colegul nostru şi că veniţi să vă asumaţi problemele care sunt multe în Craiova şi sunt sigură că împreună, cu susţinerea colegilor de la Bucureşti, vom reuşi. Succes, domnule viitor primar!”, a precizat Dana Varga.

Prof. Mircea Năstase: „Dorim respect pentru cetăţeanul Craiovei”

Profesorul Mircea Năstase şi-a început discursul cu prezentarea unui film de campanie. Acesta a spus că el nu a făcut politică până acum şi nu doreşte să fie ipocrit, motiv pentru care le spune votanţilor săi că doreşte să rămână la conducerea oraşului două mandate pentru a termina proiectele.

„Vreau să vă mărturisesc – şi nu sunt ipocrit – că voi rămâne la cârma primăriei două mandate, exact cum am rămas şi la Elena Cuza. La al treilea mandat, mi-e teamă că se şifonează imaginea. Nu a făcut politică până acum, este un eveniment unic. Nu pot să transform Craiova în New York, dar plecăm de la un oraş care, la fel ca şi ţara, nu mai are o strategie de dezvoltare. Vreau să dezvoltăm oraşul şi să încercăm să dăm o strategie, să oferim un plan urbanistic general decent, normal pentru o dezvoltare. Vreau ca zona metropolitană să nu figureze doar pe hârtie, ci să fie o realitate. Dacă nu dezvoltăm economic oraşul, nu o să reuşim să facem nimic, dar asta nu înseamnă că trebuie să dezvoltăm de-a valma, fără gândire strategică, pentru că altfel pierdem noi. Şi aşa oraşul este poluat, şi aşa avea o groapă de gunoi aproape în centru, la 200 de metri de prima locuinţă, şi aşa suntem singurul oraş din sudul ţării care nu a luat certificat ISO de mediu. Lucrul acesta trebuie reglat în timpul cel mai scurt pentru că altfel vom avea probleme mult mai mari de sănătate. Ne dorim finalizarea programului de canalizare şi apă, masterplanul care nu este finalizat decât în proporţie de 46%, deşi el trebuia finalizat la 31 decembrie 2015. Vrem servicii publice civilizate, nu termene de 30 de zile, care oricum nu se respectă atunci când solicităm ceva de la municipalitate. Dorim respect pentru cetăţeanul Craiovei, vrem să îl tratăm ca un om egal cu noi”, a afirmat prof. Mircea Năstase, discursul său fiind întâmpinat cu aplauze din sală. La final, Mircea Năstase şi-a invitat familia să urce pe scenă alături de el, mărturisind că îl susţine necondiţionat.

Candidaţii ALDE Dolj îşi vor depune candidaturile astăzi, lista electorală pentru Consiliul Judeţean Dolj fiind deschisă de deputatul Ion Cupă, preşedintele organizaţiei judeţene.

LAURA MOŢÎRLICHE şi RADU ILICEANUalde 1 alde 2 alde 3 alde