PSD Dolj şi-a depus candidaturile pentru alegerile locale

0
400

Pentru funcţia de primar al Craiovei PSD merge, ca şi în mandantul actual, pe mâna Liei Olguţa Vasilescu, care şi-a depus candidatura, sâmbătă, la Biroul Electoral Municipal odată cu cele 40.089 de semnături de susţinere. La municipiu, se merge pe o alianţă electorală între PSD şi UNPR, aici numărul candidaţilor UNPR nu depăşeşte cifra cinci. Pe prima poziţie, în lista candidaţilor la Consiliul Local, se află actualul primar, urmat de viceprimarii în funcţie Mihail Genoiu şi Dan Daşoveanu. La nivelul Consiliului Judeţean Dolj, cea care deschide lista electorală este Lavinia Craioveanu, venită de pe poziţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene de femei social-democrate, urmată de actualul preşedinte al CJ Dolj, Ion Prioteasa. Aşadar, o nouă schemă la judeţ, „oameni tineri, femei foarte multe”, după cum a prezentat echipa, Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj.

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, PSD Dolj în alianţă electorală cu UNPR Dolj a depus dosarele de candidatură pentru Consiliul Local Craiova. S-a mers în această formă pentru a obţine cât mai mult fotolii de consilieri locali, încercându-se păstrarea actualului Executiv al Primăriei Craiova. Dosarul de candidatură pentru funcţia de primar al municipiului Craiova poartă acelaşi nume, ca şi în mandatul ce se va încheia în curând: Lia Olguţa Vasilescu.

„Astăzi mi-am depus oficial candidatura pentru un nou mandat de primar al Craiovei, alături de colegii mei din PSD şi UNPR, care candidează la consiliul local municipal. Avem o listă de 40.000 de semnături de susţinere adunate în ultima săptămână. Pentru lista de consilieri locali vreau să vă spun că nu s-au operat foarte multe schimbări, pentru că eu merg pe un principiu foarte simplu: echipa câştigătoare nu se schimbă. Sunt foarte mulţumită de consilierii noştri locali şi vreau să le transmit craiovenilor, care vor să mă voteze, să-mi dea şi consiliul local, pentru că este Parlamentul Craiovei şi, fără consiliul local, nu aş fi putut face nimic din ceea ce am realizat şi nu voi putea continua proiectele, pe care le-am demarat deja”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Ion Prioteasa: „Cel mai bun mandat al Consiliului Judeţean”

Actualul preşedinte al CJ Dolj, Ion Prioteasa, candidează de pe poziţia a două din lista echipei PSD pentru alegerile din cadrul Consiliului Judeţean Dolj. Înaintea sa se află, Lavinia Craioveanu, în calitate de preşedinte al Organizaţiei de femei a PSD Dolj. PSD Dolj ofertează o listă în care se găsesc 17 femei candidate. Acestora li se adaugă şi 14 tineri reprezintând, cu toţii, oferta social-democrată pentru CJ Dolj, ce totalizează 45 de nume.

Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj: „Organizaţia judeţeană Dolj a PSD a depus, astăzi (n.red. – sâmbătă), candidaturile pentru funcţia de consilieri judeţeni. Este o funcţie deosebit de importantă. Consiliul Judeţean este un fel de parlament al judeţului. Este locul unde se iau cele mai importante decizii în ceea ce priveşte dezvoltarea judeţului, investiţiile în diferite colţuri ale judeţului Dolj şi ne face o deosebită plăcere, să vă propunem, din nou, un grup de consilieri, care cu siguranţă vor face ca, pentru mandatul următor, să crească şi mai mult valoarea acestor oameni din acest judeţ şi să crească, dacă vreţi, investiţiile pentru această zonă, de altfel săracă a României. Ne propunem, ca şi pentru mandatul următor, să atragem fonduri europene şi, aşa cum s-a întâmplat în mandatul pe care îl încheiem acum, care din punctul meu de vedere a fost cel mai bun mandat al Consiliului Judeţean, însumând tot ce s-a întâmplat până acum. Un lucru absolut special care s-a produs a fost această conlucrare şi această legătură pe care am avut-o cu Primăria Craiova, cu doamna primar, cu Consiliul Local, adică s-au rezolvat câteva dintre problemele mari ale judeţului pe care, altfel, nu aveam cum să le rezolvăm. Apelul nostru către cei care ne cunosc este acela de a-i ruga să ne dea votul, pentru că numai cu o majoritate în Consiliul Judeţean vom putea să continuăm proiectele pe care le avem şi altele care urmează să vină”.

„Oameni tineri, femei foarte multe”

Preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, şi-a exprimat încrederea că Organizaţia Judeţeană va obţine majoritatea în Consiliul Judeţean şi social-democraţii vor câştiga Primăria Craiova. ”Vreau să îi mulţumesc domnului Prioteasa pentru tot ce a făcut în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, efortul pe care l-a făcut domnia sa împreună cu echipa de la Consiliul Judeţean ne pune într-o situaţie în care, astăzi, suntem favoriţi în cursa electorală. Cred că, în afară de lucrurile pe care le-a făcut domnia sa, şi echipa de la PSD, o echipă unită, a reuşit să ne pună în această situaţie.

Vreau să îi mulţumesc şi doamnei primar pentru tot ce a făcut pentru Craiova, suntem mândri de ce a făcut domnia sa, de toate aceste realizări pe care le putem vedea. Multe dintre ele sunt făcute în colaborarea dintre Consiliul Judeţean şi Primărie sau chestiuni care au vizat fie una, fie cealaltă dintre instituţii. Vreau să le mulţumesc colegilor mei din PSD pentru efortul pe care l-au făcut. Am depus o listă cu mai mult de 88.000 de semnături pentru susţinerea candidaţilor noştri. Vreau să vă mai spun că, lista mai cuprinde foarte mulţi oameni noi, dintre cei care au făcut până acum parte din Consiliul Judeţean, doar 8 se găsesc în prima parte a listei, în zona eligibilă. Ceilalţi sunt oameni noi, oameni tineri, femei foarte multe. Începem lista cu o femeie, este vorba de preşedinta organizaţiei de femei, Lavinia Craioveanu, domnul Prioteasa este pe locul II, sunt şi ceilalţi colegi, unii dintre ei cu foarte multă experienţă, dar sunt şi oameni pe care vrem să îi aducem şi să îi propunem craiovenilor, doljenilor, în aşa fel încât, peste patru ani, să avem o echipă şi tânără, şi unită, şi experimentată în administraţie”, a spus Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj.

Pentru lista de candidaţi la Consiliul Judeţean Dolj, PSD a depus 88.139 de semnături de susţinere şi pentru candidatul la funcţia de primar al municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, au fost depuse 40.089 semnături.psd consiliul judetean (1) psd consiliul judetean psd primarie (2) psd primarie (4)