Cioloş despre TVR: Nu putem petici sacul spart doar pentru a merge la recolta de voturi

0
219

Premierul Dacian Cioloş a afirmat ieri pe tema situaţiei postului public de televiziune că a venit vremea să nu i se mai tot ceară cuiva “să ascundă gunoiul sub preş doar pentru că se vede urât şi miroase urât în campanie electorală”.

“A venit însă vremea să fim sinceri cu noi înşine şi să nu tot cerem cuiva să ascundă gunoiul sub preş doar pentru ca se vede urât şi miroase urât în plină campanie electorală. (…). Dar nu mai putem petici sacul spart doar pentru că trebuie de urgenţă de mers la recolta de… voturi”, a scris premierul duminică pe Facebook, răspunzând unui comentariu.

Altei persoane, care a sugerat să se strângă bani pentru Eurovision în loc de Cuminţenia Pământului, premierul i-a spus că TVR a acumulat multe datorii în timp, nu doar cele legate de Eurovision. “TVR are o grămadă de datorii acumulate în timp, nu doar cele la Eurovision. Are datorii inclusiv la salariaţi care au dat în judecată TVR pentru salarii. În condiţiile juridice actuale ale TVR nu e deloc sigur că dacă guvernul dă bani (şi pentru asta trebuie să-i ia de undeva, din altă parte) aceştia se duc pentru plata datoriilor la Eurovision şi nu pe alte datorii”, a subliniat Cioloş.

Premierul a reamintit că a cerut Parlamentului schimbarea legislaţiei pentru aplicarea măsurilor de redresare şi numirea de urgenţă a unei noi conduceri pentru “a avea un partener de discuţie şi decizie” şi că TVR este în subordinea Parlamentului. Ministerul Finanţelor Publice nu poate să se implice în sprijinirea financiară a Televiziunii Române, din cauza cadrului legislativ–este concluzia întâlnirii desfăşurate vineri la sediul Ministerului Finanţelor, între reprezentanţii TVR şi cei ai ministerului, conform unui comunicat de presă al TVR.

Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, a anunţat, vineri, EBU pe site-ul oficial, una dintre consecinţe fiind eliminarea din  competiţia muzicală Eurovisionciolos tvr