„Hai pe Net!”, săptămâna viitoare, la Biblioteca „Aman”!

0
77

Hai pe net 1În perioada 27-31 martie, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” se desfăşoară cea de-a VIII-a ediţie a campaniei „Hai pe Net!”. Aceasta este o versiune a campaniei europene Get Online Week, fiind implementată în România de Fundaţia EOS, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România, împreună cu o comunitate activă de telecentre, biblioteci publice, şcoli, Puncte de Acces Public la Informaţie (PAPI) şi alte organizaţii şi instituţii dedicate alfabetizării digitale în Romania.

La biblioteca doljeană, campania va avea loc în timpul programului de funcţionare cu publicul, în secţiile Depozit General şi Săli de Lectură, American Corner, dar şi Periodice şi Legislaţie, şi va propune publicului mai multe activităţi. Aşa este Primul clic” încurajarea persoanelor care nu au utilizat niciodată un calculator sau nu au accesat vreodată internetul să facă primul clic alături de bibliotecarii implicaţi. „Indiferent dacă aceştia se familiarizează pentru prima dată cu un calculator sau un dispozitiv mobil (tabletă, telefon etc.) sau dacă pur şi simplu învaţă să caute informaţii utile pe internet, îi aşteptăm!”, este invitaţia bibliotecarilor.

Hai pe net 2De asemenea, aceştia îi vor sprijini pe tineri să îşi identifice competenţele şi abilităţile pe care nici măcar nu ştiau că le au. „Cu ajutorul unei platforme, îi vom ajuta să-şi creeze un CV demn de atenţia instituţiilor educaţionale sau ale angajatorilor! Totodată, îi încurajăm să acceseze o aplicaţie de analiză a competenţelor TIC pentru tineri”, precizează reprezentanţii instituţiei. În plus, competenţele digitale ale elevilor sau studenţilor pot fi testate, în această perioadă, prin simularea unui examen: 45 de întrebări în 45 de minute, cu rezultatul de punctaj afişat imediat! Tot în cadrul campaniei „Hai pe net!”, Biblioteca „Aman” oferă cursuri online de perfecţionare pentru cadre didactice, acestea putând să se înregistreze pe portalul educaţional al Microsoft dedicat acestui scop.