Florin Iulian Siclitaru, autorul accidentului mortal de pe Calea Bucureşti, nu iese din penitenciar

0
125

Magistraţii Judecătoriei Craiova au respins, ieri, liberarea condiţionată a lui Florin Iulian Siclitaru, craioveanul de 24 de ani care, pe 31 martie 2013, a accidentat mortal doi tineri, pe Calea Bucureşti din Craiova şi a fugit. Siclitaru, în prezent deţinut în Penitenciarul Pelendava, a fost condamnat în decembrie 2013 la 6 ani de închisoare cu executare, până în prezent executând jumătate din pedeapsă. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au respins, ieri, cererea de liberare condiţionată din Penitenciarul Pelendava a lui Florin Iulian Siclitaru, tânărul care în urmă cu trei ani a accidentat mortal două persoane pe Calea Bucureşti din Craiova. Florin Iulian Siclitaru poate contesta la Tribunalul Dolj hotărârea de ieri a Judecătoriei Craiova.

Reamintim că, pe 11 decembrie 2013, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pe Siclitaru, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor judiciare, după ce, pe fond, la Judecătoria Craiova primise o pedeapsă de 4 ani închisoare. Dosarul în care Florin Iulian Siclitaru a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, s-a înregistrat pe 24 mai 2013 la Judecătoria Craiova. În rechizitoriul întocmit de procurori s-a reţinut că: «În noaptea de 30 spre 31 martie 2013, în jurul orei 4.50, în timp ce inculpatul se deplasa, la volanul autoturismului Mercedes Benz pe „Calea Bucureşti” din municipiu, direcţia de deplasare dinspre centru către Aeroport, în zona clubului Krypton, a accidentat mortal doi tineri, de 19, respectiv 20 de ani, apoi a părăsit locul faptei. În urma expertizei tehnice s-a stabilit că inculpatul circula cu viteză excesivă, mai exact, avea o viteză de deplasare de 125 km/h şi nu a acordat prioritate de trecere victimelor angajate regulamentar în traversarea străzii», după cum au precizat, la momentul respectiv, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.