Bucureştenii care spărgeau maşini prin Craiova rămân în arestul IPJ Dolj

0
357

Cei trei bucureşteni acuzaţi că se ocupau cu spargeri de autoturisme prin Craiova rămân în spatele gratiilor. Magistraţii Tribunalului Dolj le-au respins, miercuri, contestaţiile formulate împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova de la sfârşitul săptămânii trecute prin care au fost arestaţi preventiv pe 30 de zile. Până acum poliţiştii craioveni au reţinut în sarcina lor trei fapte de furt calificat, prejudiciul fiind de 1.200 lei şi 27.000 euro, iar cercetările continuă.

Judecătorii Tribunalului Dolj au respins, miercuri, 23 martie a.c., ca nefondate, contestaţiile formulate de cei trei bucureşteni arestaţi preventiv în urmă cu o săptămână pentru spargeri de maşini în Craiova: „Respinge contestaţiile formulate de inculpaţii Sandu Nicolae, Dobra Cristian şi Popa Constantin Cristian împotriva încheierii nr 21 din 18.03.2016 pronunţată de Judecătoria Craiova în dosarul nr 6461/215/2016. În baza art. 275 alin 2 C.pr.pen. obligă contestatorii Dobra Cristian şi Popa Constantin Cristian să plătească cate 70 lei fiecare cheltuieli judiciare către stat iar pe contestatorul Sandu Nicolae să plătească suma de 200 lei cheltuieli judiciare către stat din care suma de 130 lei reprezintă onorariu apărător oficiu. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 23 martie 2016”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului.

Reamintim că, joia trecută, poliţiştii Secţiei 4 Craiova împreună cu poliţişti din Capitală au descins în 5 locaţii din Bucureşti şi Ilfov, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor furturi din autoturisme. În urma percheziţiilor, Cristian Dobra (45 de ani), Nicolae Sandu (43 de ani) şi Cristian Popa (47 de ani), toţi din Bucureşti, au fost aduşi la sediul Secţiei 4 Craiova pentru audieri şi continuarea cercetărilor. La locuinţele celor trei suspecţi, oamenii legii au descoperit şi ridicat în vederea cercetărilor, peste 22.000 lei şi peste 7.000 euro şi dolari, telefoane mobile, dar şi dispozitive artizanale folosite pentru forţarea sistemelor de închidere ale uşilor şi geamurilor autovehiculelor, dispozitive pentru spargerea geamurilor şi dispozitive de bruiaj pentru sistemele de închidere ale autoturismelor, dar şi un pistol neletal, cal. 9 mm, fără muniţie, deţinut ilegal. În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit faptul că bărbaţii au comis, în perioada noiembrie – decembrie 2015, nu mai puţin de trei furturi din autoturisme parcate în municipiul Craiova. Astfel, pe 19 noiembrie 2015, au sustras dintr-un autoturism parcat pe strada „Fraţii Goleşti” din Craiova, suma de 1.200 lei, ulterior, în data de 4 decembrie 2015 au sustras dintr-un alt autoturism 250 de pachete de ţigări diferite mărci, iar pe 14 decembrie 2015, dintr-un autoturism parcat pe bulevardul „Carol I”, din Craiova, au furat aproximativ 27.000 euro pe care partea vătămată abia îi luase de la bancă. Joi seară, cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar vineri după-amiază au fost prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Craiova care le-au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.