Cea mai mare lovitură financiară şi de imagine, de la aducerea lui Piţurcă / Minerii vin să-l salveze pe Mititelu

0
80

Marin Condescu a fost numit manager general la FC Universitatea Craiova şi l-a anunţat deja antrenor principal pe Emil Săndoi

Marin Condescu

În încercarea de a-şi salva clubul de la colaps, Adrian Mititelu a găsit, se pare, soluţia potrivită. Nu a căutat foarte departe, fiindcă din Gorj a apărut varianta Marin Condescu. Liderul minerilor tocmai s-a despărţit de echipa pe care a dus-o din ligile inferioare până în cupele europene, din postura de vicecampioană, şi a acceptat imediat să vină alături de Mititelu. Cei doi s-au mai contrat în trecut, dar au lăsat deoparte vechile orgolii şi au căzut de acord că o alianţă pentru a salva FC Univesitatea Craiova. Mititelu şi Condescu s-au întâlnit la un hotel din Bănie joi seara şi au pus la cale, în mare, detaliile colaborării. Astfel, clubul va fi în continuare al lui Adrian Mititelu, iar Condescu îl va alimenta cu bani „După ce voi preda situaţia lui Eugen Pârvulescu la Pandurii, voi prelua Universitatea Craiova, ca manager general. Vom atrage sponsorizări, finanţări, vom vinde abonamente. Eu voi manageria clubul printr-o societate, va fi un fel de comodat. Va avea rolul de a administra clubul, iar Adrian Mititelu rămâne patron. Vom da drumul la treabă în cel mai scurt timp. Avem jucători la dispoziţie, avem ca obiectiv să promovăm în Liga I. Adrian Mititelu are termen până la finalul lunii februarie să lămurească situaţia de la club. Mă implic, voi finanţa Craiova aşa cum am făcut şi la Târgu Jiu. Sunt prea departe de probleme ca să spun acum ce se va întâmpla în relaţia cu CS U Craiova” a spus Condescu.

Mititelu: „În viitor, vom fi cea mai bună echipă din România”

Adrian Mititelu

Adrian Mititelu s-a arătat foarte optimist în privinţa acestei colaborări şi spune că echipa sa va renaşte, urmând să promoveze, iar în viitor să devină chiar „cea mai bună echipă din România”. ”Marin Condescu este oltean, un mare fan al Universităţii Craiova chiar dacă şi-a legat destinele de o frumoasă echipă din Oltenia, Pandurii. Ne-am mai şi înţepat în trecut, iar acum îmi pare rău, dar este este situaţia, lucram la echipe diferite. Acum avem pârghii şi interese comune. Este nevoie de un Marin Condescu în club, mai ales că eu am obosit din cauza acestor lupte pe care le-am purtat în ultimul timp. Odată ce am fost degrevat de problemele legate de echipă, sper ca de acum să mă pot concentra exclusiv pe războaiele cu FRF. Universitatea Craiova va renaşte pentru că este un brand extrem de puternic. Marin Condescu era liber de contract, cum se spune, noi aveam nevoie de experienţa lui, cunoaşte mulţi oameni care vor să sprijine echipa. El va ocupa funcţia de manager, se ocupă deja de absolut toate problemele echipei. Va avea putere deplină să conducă echipa aşa cum crede. Avem şanse la promovare, iar dacă vom fi lăsaţi să jucăm pe Ion Oblemenco, vom spulbera orice adversar. Dacă nu, atunci vom juca la Severin, acolo unde mai avem contract un an şi jumătate sau la Sibiu sau în altă parte. Într-o zi eu voi avea foarte mulţi bani şi atunci vom fi cea mai bună echipă din România” a spus Mititelu.

Lui Nicolo Napoli i-a propus să fie martor la căratul apei

Prima condiţie pusă de Marin Condescu a fost instalarea lui Emil Săndoi ca antrenor principal. Nicolo Napoli s-a revoltat şi şi-a cerut restanţele salariale. „Eu am rămas la echipă în condiţii grele şi acum sunt dat la o parte, nu e normal. Îmi vreau banii pentru cele 6 luni în care am lucrat şi pe cei 3 ani de contract” a sărit italianul, iar imediat Condescu a luat în calcul păstrarea acestuia într-o funcţie din cadrul clubului, din care poate colabora cu Săndoi, acesta putând îndeplini şi funcţia de director tehnic. „Emil Săndoi va fi noul antrenor al echipei. Vor veni şi jucători de la Pandurii la Craiova. Nicolo Napoli nu va fi dat afară de la Craiova. Va avea o discuţie cu Săndoi şi îşi vor împărţi atribuţiile. Cel mai important e să lămurim ce au jucătorii de primit”, a spus Condescu. Napoli nu vrea să audă de colaborare, afirmând că rămâne doar dacă va fi antrenor principal. În schimb, Săndoi este încântat de ofertă. „Am acceptat pe loc propunerea domnului Condescu, de care ma leagă o prietenie veche şi o mare performanţă. Am avut două oferte din Liga 1, dar voi colabora cu un om pentru care am o stimă deosebită. Sunt convins că vom reuşi să ducem echipa acolo unde merită. Condescu e garanţia succesului. Luni va fi reunirea lotului. Nu pot să cred că fotbaliştii Universităţii au făcut sacrificiile de până acum, n-au cum să nu câştige” a explicat Emil Săndoi, cel care a promovat Pandurii în Liga I, în 2005.