Program de sărbătoare pentru spitale şi farmacii

0
244

În zilele de Crăciun, unităţile sanitare doljene vor funcţiona cu program de zile libere. Întrucât cadrele medicale din ambulatoriile de specialitate ale spitalelor nu lucrează, asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată prin intermediul unităţilor de primiri urgenţă şi al camerelor de gardă.

În municipiul Craiova, mâine, dar şi pe 25, respectiv 26 decembrie a.c. vor funcţiona non-stop Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalul Clinic Municipal Filantropia din Craiova, Camera de Gardă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Craiova şi Camera de Gardă a Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova. Nu însă şi policlinicile acestor unităţi sanitare.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au anunţat că în aceste zile în mediul rural, asistenţa medicală va fi asigurată fără întrerupere prin intermediul centrelor de permanenţă din localităţile Amărăştii de Jos, Bechet, Bulzeşti-Frăţila, Goicea, Pleniţa şi Brabova. Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi SMURD, apelabile la numărul de telefon 112, vor avea în zilele de sărbătoare program normal de lucru.

În privinţa farmaciilor cu program non-stop, doar două unităţi din Craiova vor funcţiona în acest regim în zilele de sărbătoare. Este vorba de farmacia Trei F şi Medfarm. Alte două unităţi farmaceutice – Pharma Plus şi Pharma Plus 2 – vor funcţiona între orele 8-22. Cele mai multe farmacii vor avea de Crăciun program de 5-6 ore.