Elevii au terminat cursurile – Vacanţa de iarnă va fi mai mare cu o săptămână!

0
202

Elevii şi preşcolarii au intrat în vacanţa de iarnă, care va dura până la 15 ianuarie, cu o săptămână mai mult decât până acum, potrivit Ordinului privind structura anului şcolar 2011-2012, emis de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu

Cursurile vor fi relaute luni, 16 ianuarie, cu cel de al doilea semestru al anului şcolar 2011-2012, care se va încheia la 22 iunie.

Potrivit structurii anului şcolar 2011-2012, vacanţa intersemestrială a fost eliminată, în timp ce vacanţa de primăvară, programată în intervalul 7-22 aprilie, va fi, de asemenea, mai lungă cu o săptămână decât până acum.

O altă noutate pe care o aduce noua structură a anului şcolar este aceea că, în săptămâna de dinaintea vacanţei de primăvară, elevii vor participa la acţiuni extraşcolare şi extracuriculare, intervalul cu pricina numindu-se “Şcoala altfel”.

«Menţionez că “Şcoala altfel” este un program obligatoriu. În această săptămână, elevii se vor implica în activităţi culturale, sportive sau de voluntariat. Tot în această perioadă, vor avea loc şi fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare. Elevii care nu vor participa la olimpiadă vor avea astfel şansa de a se afirma într-un alt domeniu şi chiar să-şi descopere anumite talente», a explicat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.