Forţele de ordine, la datorie de sărbători

0
56

Ca în fiecare an, pentru ca oamenii să se poată bucura de sărbători în linişte, poliţiştii, jandarmii sau pompierii vor fi “pe baricade”. Oamenii legii vor fi prezenţi în stradă în număr mai mare decât de obicei, atât în zonele aglomerate din preajma centrelor comerciale, dar şi a restaurantelor şi cluburilor, cât şi în centrul Craiovei, unde este amenajat orăşelul copiilor.

Astfel, peste 150 de lucrători ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, împreună cu jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova şi Inspectoratul de jandarmi Judeţean Dolj vor fi prezenţi zilnic în stradă în perioada zilelor libere de Crăciun, intensificând acţiunile specifice de menţinere a climatului de siguranţă publică şi descurajării comportamentelor antisociale. Echipajele de poliţie rutieră vor acţiona cu precădere în locurile aglomerate, a cluburilor, restaurantelor din municipiu, dar şi pe principalele artere de circulaţie din Craiova şi din judeţ, în vederea prevenirii oricăror evenimente negative. În plus, pentru a evita să devină victime ale unor infractori, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să îşi supravegheze buzunarele, geanta, bagajele şi să nu păstreze sume de bani în buzunarele laterale ale vestimentaţiei atunci când ies în oraş, în locuri aglomerate, să parcheze autoturismele în locuri special amenajate, iluminate şi să nu lase în interiorul acestora obiecte de valoare sau documente, să se asigure la plecarea de acasă că au asigurat uşile coerspunzător.

În plus, pentru cei care intenţionează să plece la un drum mai lung cu autoturismul, poliţiştii de la rutieră recomandă înainte verificarea stării tehnice a autovehiculului, care trebuie să fie dotat corespunzător pentru sezonul rece. În plus, şoferii nu trebuie să conducă autovehiculul sub influenţa băuturilor alcoolice şi să adapteze întodeauna viteza la condiţiile de drum, trafic şi meteo. Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase sunt cu ochii pe cei tentaţi să încalce prevederile legislaţiei în vigoare, astfel că insistă ca persoanele fizice să nu folosească obiecte de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice (petarde, pocnitori, rachete) care sunt interzise, pentru că se pot accidenta, dar se pot alege şi cu un dosar penal. “Pentru ca cetăţenii din judeţul nostru să poată cinsti cum se cuvine sărbătoarea sfântă a Naşterii Domnului, poliţiştii şi jandarmii se vor afla la datorie şi vor veghea la liniştea cetăţenilor, depunând toate eforturile pentru asigurarea unui climat de ordine”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Peste 100 de jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor participa zilnic, împreună cu poliţiştii, la activităţile de asigurare a ordinii publice în judeţele Dolj şi Gorj, şi tot la datorie vor fi şi poliţiştii de la Transporturi Feroviare, ce vor veghea la liniştea călătorilor.