Mihail Genoiu, candidatul PSD pentru un loc la Senatul României: “Adevărata bătălie se dă pe fonduri europene”

1
233

“România trebuie să fie dezvoltată din temelii cu fonduri europene! Accesarea proiectelor de infrastructură mare, autostrăzi, spitale, dar şi cele făcute în interesul local al cetăţenilor este prioritatea Partidului Social Democrat” este de părere Mihail Genoiu, candidatul PSD pentru un loc la Senatul României. Social democratul doljean crede că adevărata dezvoltare a ţării şi obţinerea unui nivel de trai ca în Occident implică, în mod obligatoriu, accesarea de fonduri europene şi dezvoltarea marii infrastructuri.

“Adevărata bătălie se dă pe fonduri europene”

Într-o perioadă în care bugetele locale sunt sărăcite de banii direcţionaţi cu prioritate către domeniul sanitar, fondurile europene sunt opţiunea câştigătoare pentru dezvoltare regională. Proiectele de infrastructură mare se impun ca necesitate, iar eforturile financiare pentru punerea lor în practică nu trebuie să fie o piatră de gâtul bugetelor locale, în contextul banilor europeni. “Redresarea economică a ţării implică, fără doar-şi-poate fonduri europene. De fapt, adevărata bătălie, din punct de vedere economic, atât pe plan intern, dar şi internaţional, se dă pe banii care pot intra în ţară şi de care ne putem folosi pentru a face cu adevărat ceva folositor pentru români. Partidul Social Democrat are în plan o reconstrucţie a României, bazată în principal pe fondurile europene.”.

Mihail Genoiu şi Partidul Social Democrat consideră că nicio autoritate centrală nu poate ştii mai bine nevoile comunităţilor locale decât cei care chiar le păstoresc: primarii sau preşedintii consiliilor judeţene. Astfel, strategia PSD este de a face o descentralizare totală, iar motorul absorbţiei fondurilor europene să fie autorităţile locale, iar puterea deciziei să fie la nivelul administraţiei publice locale corespunzătoare. România are la dispoziţie pentru dezvoltare locală 33 de miliarde euro până în 2024. Resursele naţionale nu trebuie irosite pentru investiţii care pot fi susţinute cu surse europene. Banii de la buget vor finanţa doar proiecte care nu pot fi finanţate din bani europeni.

“În perioada cât am fost primar, am avut ocazia să văd cu adevărat nevoile locuitorilor şi am gândit câteva direcţii spre care trebuie să se îndrepte întregul judeţ, nu doar municipiul Craiova. În primul rând trebuie reorganizat transportul din zona periurbană a Craiovei prin crearea unui sistem de transport intermodal (gară, aeroport, zone industriale, zone de aglomeraţie urbană), deoarece această zonă se află într-o continuă dezvoltare. Judeţul Dolj necesită viziune şi strategii pe termen lung. Proiectul pe care îl susţinem este realizarea unui Masterplan integrat de transport în zona periurbană Craiova, pentru a depune un plan care ar putea primi cea mai mare finanţare din Oltenia pentru un proiect strategic de la Comisia Europeană, cu o valoare între 500 milioane de euro şi un miliard. Acesta presupune crearea unul mijloc de transport în comun care să lege toată zona din jurul Craiovei cu centrele intermodale din Craiova facilitând astfel transportul forţei de muncă din şi către oraş”.

 

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de S.C. ED PRESS COM S.R.L., portal – www.cvlpress.ro, CUI Mandatar financiar coordonator 11200020.

 

1 COMENTARIU

  1. de ce nu ai bunul simt sa lasi locul unui tanar cu scoala, fara obligatii si demn? chiar nu-ti ajunge cat ai nemuncit pe banii craiovenilor toti anii astia? pacat, ai fi putut fi un bun macelar in piata centrala…

Comments are closed.