Grafică de Alexandru Pascu, la Galeria ARTA

0
63

Galeria ARTA a Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Craiova găzduiește, în această perioadă, expoziția personală de grafică a artistului plastic craiovean Alexandru Pascu. 45 de lucrări și-au găsit locul pe simeze, majoritatea naturi statice și flori, dar și cu tematică… de poveste: „Don Quijote”, „Basm”, „Hamlet”, „Măști”, „Clovn” ș.a.

Născut în Bucureşti, la 10 iunie 1937, Alexandru Pascu a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, în 1965, ani buni fiind profesor la Şcoala nr. 2 „Traian” din Craiova. A debutat în 1965 şi, până în prezent, a deschis expoziţii personale la Craiova, Calafat, Râmnicu Vâlcea, Timişoara, Târgu Jiu, Slatina și Balș. A efectuat călătorii de studii în Germania, Lituania, Cehia, Ungaria, Ucraina, Turcia, Grecia şi Bulgaria și a participat cu lucrări la numeroase expoziții colective și de grup în întreaga țară. În ultimii șapte ani, a fost nelipsit de la Salonul Municipal deschis la Galeria ARTA. Are lucrări în colecţii de stat şi particulare în România, Italia, Franţa, SUA, Germania, Grecia, Canada, Austria ș.a.

Expoziția este prima personală vernisată de artist după retrospectiva pe care Muzeul de Artă Craiova i-a organizat-o în vara anului trecut, la împlinirea a 80 de ani de viață și 55 de ani de activitate artistică, și poate fi vizitată la Galeria ARTA până la sfârșitul lunii. De la început de noiembrie, în același spațiu expozițional își vor prezenta lucrările artiștii Lucian Irimescu, Gabriel Giodea și Adrian Bănică.