Meciul anului

0
163

Universitatea Craiova – Dinamo Bucureşti

Stadion: “Extensiv”, duminică, ora 15

Universitatea: Bălgrădean – Achim, Popov, Iliev, Vătăjelu – Băluţă, Mateiu, Kay – Nuno Rocha, Curelea, Ivan. Antrenor: Emil Săndoi. Rezerve: Straton – Dumitraş, Bancu, Herghelegiu, Madson, Mazarache, Bawab.

Dinamo: Cerniauskas – Fai, Marc, Mevlija, S. Filip – P. Anton, Palic – C. Matei, Vojnovic, Rotariu – Essombe. Antrenor: Mircea Rednic. Rezerve: I. Popescu – Feussi, Ghomsi, Shalaj, van Haaren, Pulijc, Gnohore.

Bilete: 5 lei (peluză), 15 lei (tribuna 2), 25 lei (tribuna I), 40 de lei (trribuna 0). Biletele se pot cumpăra de la magazinul oficial, de la stadionul “Extensiv” şi din magazinele Domo, Germanos, Vodafone, Orange și OMV.

Universitatea Craiova dispută derby-ul cu Dinamo duminică, de la ora 15

Cel mai aşteptat meci pentru suporterii olteni este programat în acest week-end, Dinamo fiind adversara Ştiinţei. Craiova – Dinamo este unul dintre marile derby-uri din fotbalul românesc, reprezentând cea mai mare rivalitate dintre o echipă din provincie şi o reprezentantă a Capitalei. Orgoliile sunt imense, dar şi miza este destul de mare, mai ales pentru alb-albaştri, care nu vor să se rupă se sextetul care va lupta pentru cupele europene, Dinamo fiind mai liniştită prin prisma celor 5 puncte care o separă de Universitatea şi ASA. „Sunt orgolii mari în joc, confruntările cu Dinamo sunt aprige, au altă încărcătură atât în teren, dar mai ales în tribună. Este unul dintre jocurile grele pe care le avem. Cel mai important este să nu facem greșeli individuale şii astfel vom putea să recuperăm punctele pierdute nemeritat la Botoșani“ a declarat Emil Săndoi. Acesta nu-i poate folosi pe Izvoranu, Acka şi Zlatinski, iar bulgarul Iliev ar putea apărea în premieră ca titular. Madson nu este la 100 %, aşa că va fi probabil rezervă, iar Kay va fi folosit la mijloc, în duet cu Mateiu. În condiţiile unui teren destul de dificil, pe care Bawab nu se descurcă prea bine, Curelea ar fi o variantă pentru atac, vârful urmând a fi susţinut din benzi de Nuno Rocha şi Ivan. De partea cealaltă, Rednic nu are indisponibilităţi şi are la dispoziţie un lot mult mai numeros faţă de disputa din tur, în care “câinii” s-au impus cu 1-0, prin reuşita din minutul 84 a lui Rotariu. Universitatea Craiova nu a mai învins-o pe Dinamo din aprilie 2009, când fraţii Costea semnau golurile victoriei în faţa echipei antrenate şi atunci de Mircea Rednic. De altfel, doar două victorii au reuşit craiovenii pe teren propriu în faţa dinamoviştilor în ultimii 18 ani, celalaltă înregistrându-se pe 28 mai 2003, scor 3-1 (Mc Breen, M. Sava, I. Savu / Marica).

Parteneriat Universitatea-Alexandrion

Universitatea Craiova a încheiat un contract de parteneriat cu producătorul de băuturi spirtoase Alexandrion Group. Numele sponsorului nu va apărea însă pe echipamentul de joc, iar firma a anunţat că se va implica şi în acţiuni de atragere a suporterilor. Despre această asociere, Felix Grigore, managerul general al Universității, a  spus: „Alexandrion Group este un brand de succes, cu care am lucrat la Unirea Urziceni unde am avut rezultate notabile. Le spunem „Bine ați venit în familia Universității Craiova!“. Antrenorul principal al Ştiinţei, Emil Săndoi, a spus: „Am dori să celebrăm parteneriatul cu o victorie  împotriva lui Dinamo“. Bogdan Vătăjelu a declarat: „Craiova Maxima şi Alexandrion Group sunt embleme sunt încărcate de istorie. Când văd atâţia oameni alături de noi, îmi dau seama ce înseamnă Universitatea Craiova“. Nawaf Salameh, președintele și fondatorul Alexandrion Group, a adăugat: „Mă simt foarte bine aici în Oltenia. Cu domnul Felix Grigore am lucrat și am scris istorie la Urziceni. Avem în vedere și programe de atragere a suporterilor. Presimt că Universitatea va câştiga cu Dinamo“. Emil Niță, președintele Nitela, a spus: „Mă bucur că am putut fi liantul dintre partenerul meu și clubul meu de suflet. Mai avem demarate și alte discuții pentru susținerea clubului, pentru că orașul Craiova are nevoie de o echipă puternică”.