Spaţiile verzi – Bijuteria Craiovei

1
1260

       Craiova este un oraş viu, plin de verdeaţă, în care umbra copacilor şi parfumul florilor amplasate artistic în tablouri peisagistice te îmbie la relaxare.

Cu o suprafaţă totală de peste 800 hectare de spaţii verzi amenajate sau aflate în curs de reabilitare, Craiova este printre municipiile cu cele mai mari suprafeţe de spaţii verzi/cap de locuitor din România.

Spaţiile verzi reprezintă nu doar un confort vizual pentru craioveni şi turişti, ci denotă şi o grijă deosebită pentru sănătatea şi mândria locuitorilor unei localităţi. Iar toate acestea se văd la tot pasul şi s-au concretizat inclusiv în premii obţinute de Primăria Craiova pentru spaţii urbane, în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România, ediţia 2018.

Craiova este locul unde a prins viaţă unul dintre cele mai mari parcuri din Europa – Parcul Nicolae Romanescu, fiind un oraş care dispune în total de 15 parcuri şi grădini, amenajate ca veritabile centre de exprimare culturală datorită artiştilor.

Elevi talentaţi au pictat zidul din Grădina Mihai Bravu, numeroase lucrări de sculptură în piatră, bronz sau lemn pot fi descoperite, la pas, prin Parcul Puşkin, Grădina Botanică, Parcul Hanul Doctorului, Parcul Tineretului, Parcul Independenţei, Părculeţul Colegiului „Elena Cuza” sau Parcul Colegiului Pedagogic „Ştefan Velovan”, iar muzicieni, actori sau balerini din Craiova sau de aiurea pot fi deseori urmăriţi şi admiraţi la Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu.

1 COMENTARIU

  1. complet aiurea … faceti poze de-aproape si-o sa vada toti spoiala … sau veniti la statia de autobuz 41 pe bd.dacia-brazda sa vedeti ce jeg e pe langa troacele de gunoi din parcare … si ce prafarie e pe masinile parcate pe bulevard …

Comments are closed.