Aurel Gheorghiţă continuă dezvoltarea comunei Podari

0
1104

Comuna Podari trece printr-un schimb de generaţii, astfel că Aurel Gheorghiţă, candidatul PSD pentru fotoliul de primar, vine să continue proiectele gândite de tatăl său, care a reuşit să modernizeze localitatea prin proiecte cu viziune, dedicate 100% cetăţenilor. Aurel Gheorghiţă vrea să ducă mai departe acest vis de a face din Podari o comună europeană, cu proiecte şi dotări în consecinţă.

Din funcţia sa de administrator public, pe care o ocupă de circa un an, Aurel Gheorghiţă a văzut cât de mult contează implicarea oamenilor în viaţa comunei, care l-au ajutat să-şi dea seama atât de lucrurile bune din localitate, cât şi de cele mai puţin bune.

„Vreau să le mulţumesc oamenilor din Podari că, în urma discuţiilor purtate cu dumnealor, m-au sprijinit şi m-au ajutat să găsesc atât priorităţile, cât şi ameninţările şi oportunităţile din comună. Proiectele pe care le-am întreprins până acum şi cele pe care le propun pe viitor sunt făcute pentru a îmbunătăţi viaţa locuitorilor, iar numai prin voinţa lor ele vor putea fi realizate. Scopul meu, ca primar al comunei Podari, este de a demara şi finaliza proiectele prin care vom reuşi să  modernizăm comuna din care facem parte cu mândrie”, a explicat candidatul PSD pentru Primăria Podari.

Proiectele desfăşurate până acum în Podari sunt sesizabile şi deloc de neglijat. Vorbim, printre altele, despre modernizarea iluminatului stradal, extinderea reţelei de gaze, aducţiunea de apă potabilă Gioroc – Balta-Verde, Branişte şi Podari, dar şi despre amenajarea terenului de sport sintetic, reabilitări ale locurilor de joacă, ale capelelor şi bisericilor, a cabinetului medical din Branişte ori despre asfaltări de străzi. Toate acestea vor continua cu alte proiecte mai ambiţioase, anunţate de viitorul primar Gheorghiţă.

E-learning şi planificarea carierei pentru elevi

Acestea se referă la încurajarea antreprenorilor şi a activităţilor meşteşugăreşti, la scheme de ajutoare pentru demararea de afaceri, la înfiinţarea unei pieţe pentru producători, dar şi la încurajarea dezvoltării plantaţiilor de pomi, pomi fructiferi şi arbuşti. Aurel Gheorghiţă urmează să continue investiţiile medicale, dar şi infrastructura de utilităţi, de la gaze până la apă, infrastructura rutieră, urmând să facă, totodată, investiţii în surse de energie regenerabilă.

Pentru că Podari doreşte să fie o comună modernă, este de la sine înţeleasă dotarea grădiniţelor şi şcolilor, implementarea sistemelor de e-learning, sprijinirea elevilor pentru planificarea carierei, dar şi prevenirea abandonului şcolar. Totodată, printre proiectele propuse pentru mandatul care vine se regăseşte modernizarea infrastructurii logistice, urmând ca taxele locale să fie achitate on-line, comuna să fie supravegheată video pentru creşterea siguranţei, iar echipamentele pentru situaţii de urgenţă să fie moderne şi gata mereu de intervenţie.

„Dezvoltarea economică a comunei Podari este fezabilă, iar printr-o bună corelare a resurselor existente, împreună cu gestionara corectă a acestora de către factorii de decizie locali, poate avea succes. Îmi propun accelerarea dezvoltării comunei la nivel economic, prin aplicarea unui sistem de proiecte integrate ce se axează pe toate domeniile cheie necesare îmbunătăţirii vieţii rurale a comunei Podari”, a încheiat candidatul PSD la Primăria Podari, Aurel Gheorghiţă.

 

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de ED PRESS COM S.R.L., portal – www.cvlpress.ro, CUI Mandatar financiar coordonator 21200019.