BAC: Niciun candidat n-a fost eliminat

0
161

Ieri, a avut loc ultima probă scrisă, sesiune de toamnă a Bacalauretului din 2018, cea la care s-au prezentat candidaţii pentru examenul la alegere, 15 discipline fiind cuprinse în curricula admisă. Din păcate, a fost vorba, încă o dată, de un absenteism ridicat. Dar există şi o parte plină a paharului – niciun candidat n-a fost eliminat, o premieră la astfel de examene, în ultimii ani, la acest nivel.

Pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, s-au  înscris 1.328 de candidaţi, care au susţinut probele, atât la modul general, cât şi cele la diverse discipline, cele care, anterior , au fost „picate”. Ieri, a avut loc proba la alegere a specilizării, 15 dintre acestea fiind pregătite pentru susţinere. Au fost prezenţi 566 de candidaţi, 368 din promoţia curentă, iar 572 şi-au echivalat proba. Paleta a fost foarte vastă: Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană (137); Biologie vegetală şi animală (159); Chimie anorganică, profil  tehnologic (1); Chimie organică (2); Economie (2); Filosofie (0); Fizică – profil tehnologic (14); Fizică – teoretic (3); Geografie (155); Informatică (9, pe cele toate cele trei paliere cuprinse în programa Ministerului Educaţiei Naţionale); Logică, argumentare şi comunicare (69); Psihologie (4); Sociologie (1).

„Sesiunea din această toamnă nu s-a încheiat odată cu probele scrise”

„Este un lucru foarte bun faptul că nu am avut niciun eveniment deosebit, aici vorbind în primul rând, de încercarea de fraudare, de către candidaţi, a examenului. Nu am avut niciun eliminat, ceea ce este foarte bine. Sesiunea din această toamnă nu s-a încheiat odată cu probele scrise, ea urmând , în perioada 24 – 31 august, cu susţinerea competenţelor ligvistice, respectiv digitale, iar rezultatele iniţiale vor fi afişate pe 1 septembrie , în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 16:00, fiind depuse contestaţiile, care vor avea termen de rezolvare între 2 – 5 septembrie, pe 6 septembrie având loc afişarea rezultatelor definitive” , a precizat prof.  Monica Leontina Sună, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.