Şcoală de Vară la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova

0
322

 În perioada 7 – 21 iulie, la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova s-a desfăşurat, în cadrul Proiectului privind învăţământul secundar – ROSE, şcoala de vară intitulată “Adolescenţa” – Responsabilităţi şi certitudini în viziunea dreptului (ARC).
Timp de două săptămâni, 52 de elevi de la două licee din Oltenia – Liceul Teoretic “Dr. Victor Gomoiu ” din Vînju Mare (Mehedinţi) şi Colegiul Naţional “Gheorghe Chiţu” Craiova  – au fost oaspeţii campusului Facultăţii de Drept, beneficiind de toate dotările şi facilităţile acestuia. Astfel, elevii au participat la cursurile specifice domeniului drept, luând contact cu noţiuni de bază privind: Organizarea Statului, Drept Civil, Drept Penal, Criminalistică, conform unor tematici concepute astfel încât să contureze un cadru elementar de cunoştinţe necesare unui tânăr cetăţean responsabil, indiferent de domeniul în care va activa ca adult.
Şcoala de Vară a inclus în program activităţi atractive şi diverse, precum: vizite de studiu la Palatul Parlamentului din Bucureşti, Primăria Craiova, Centrul de Detenţie Craiova, competiţii sportive de fotbal, baschet, tenis de masă, badminton, întâlniri cu profesionişti ai dreptului, de notorietate locală, plimbări pentru relaxare în parcurile oraşului. “Am conceput această şcoală de vară ca pe o tabără în cadrul căreia elevii să înveţe lucruri noi într-o atmosferă cât mai relaxată, îmbinând mereu studiul cu sportul şi distracţia. Efortul întregii echipe de implementare a fost unul susţinut, iar roadele acestuia ne-au adus tuturor satisfacţia unui obiectiv îndeplinit cu brio. Sprijinul domnului Decan al Facultăţii de Drept, prof.univ.dr. Sevastian Cercel , şi-a făcut constant simţită prezenţa, încă din momentul elaborării proiectului şi pe tot parcursul implementării lui”, a precizat lect.univ.dr. Matei Diaconu, directorul grantului.